2

Voddler filmens svar på Spotify

För er som inte redan hört talats om filmens svar på Spotify kommer ni göra det nu!

Tänkte ta en bloggning om ett ytterst intressant program som är på gång att bli färdigställt – Voddler. Planerna enligt dem själva är att de under Oktober ska släppa den första versionen av programmet för allmänheten.

Men vad är då Voddler?

Voddler är enkelt förklarat som filmens svar på Spotify. Med Voddler så ska du snabbt kunna välja mellan tusentals filmtitlar och genom några klick direkt kunna se dessa i kvalité upp till 1080p! Det låter helt underbart om detta blir att fungera! Det är också en ny typ av teknik som ska komma att användas för att lyckas med detta, genom att varje användare som ser på en film, delar med sig lite av sin hårddisk så kan detta sedan skickas till andra användare som vill se filmen. Tänk lite liknande bittorrenttekniken. Detta gör att man får en mycket bättre delning på bandbredden och det faller inte endast på Voddler själva att tillhandahålla den, som bland annat YouTube med flera måste göra.

Men hur kan det bli att se en film med Voddler då? Som det låter nu så blir det på följande sätt. Du precis som med spotify laddar hem ett program som du installerar. När detta är klart så startar du det och Voddlers startskärm dyker upp, här styr du endera med dina piltangenter eller med en fjärrkontroll i menyn för att ta dig fram till den film du vill se. Du kommer att kunna sortera genom flera olika filter, mest sedda, toppbetyg, genre osv osv. Tanken är att det tillslut ska bli som ett stort community för filmälskare där recensioner och betyg delas.

När filmen du vill se är vald ses din bandbredd över och du kan välja i vilken kvalité du vill se filmen, när detta är gjort kommer reklam att visas innan filmen börjar. Om du har gratiskontot i alla fall. När väl filmen startat sedan så kommer den inte avbrytas av reklam eller liknande även fast du använder dig av gratiskontot! Tanken är att alla ska kunna avnjuta en bra film utan att behöva avbryta mitt i för reklam, ge mer av biokänsla. Med stöd för HD så är det något som absolut tar Voddler närmre den visionen.

Det ska bli riktigt intressant att se om Voddler blir bra, får jag tag i det så kommer jag även dela med mig av Voddler Invites som jag gjorde tidigare med Spotify invites.

Bild från Voddlers startskärm

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.