1

The Old Republic – Grafikinställningar (modifikationer)

För er som kör The Old Republic så har ni säkert lagt märke till bristen på grafikinställningar. Det finns dock en hel del saker man kan göra för att modifiera grafiken genom att gå direkt till .ini filen för klienten, några av de inställningar jag själv kör ser ni nedan:

Edit 22/1: Verkar som att senaste patchen rättar till en del grafikrelaterade problem, samt inaktiverar möjligheten till alla modifieringar i ini-filen ovan. Dock ska LOD-inställningarna fungera hur bra som helst ännu, samt vissa av inställningarna – ni får testa er fram!

Edit 23/1: Upplever ni problem med FPS-drops, testa att radera ”graphics_mirror.ini” och ”client_settings.ini” i ”C) > Users > (Användarnamn) > AppData > Local > Swtor > swtor > Settings”. Enligt rapporter ska det fixa till problemet.

[Renderer]
AntiAliasingLevel = 12
Buckets = 2
D3DFullScreen = true
Height = 1080
MeshLODQuality = 1
NativeHeight = 1080
NativeWidth = 1920
TextureAnisotropy = 16
Height = 1080
Width = 1920
WindowX = 0
WindowY = 0
SpeedTreeDistanceScale = 1.25
VerticalSyncState = true
DynamicLightsLimit = 8
FarClipScale = 3.9371195
PlantDensity = 150
doShadows = true
doBlobShadows = true
UseMinSpecShaders = false
EnableBloom = true
FullScreen = true
TextureQuality = 0
AllowDepthOfField = true
GammaRamp = 1.037854
enableadvenvirolighting = true
DebugAdvEnviroLighting = true

Ni lägger till dessa i er client_settings.ini fil genom att navigera till: C) > Users > (Användarnamn) > AppData > Local > Swtor > swtor > Settings > client_settings.ini

Har ni inga tidigare modifieringar av er .ini fil ni vill spara, så räcker det med att ni öppnar ini filen och klistrar över allt under [renderer] (klistra inte över [game]) jag listat ovan (kom ihåg att ändra om upplösningsvärderna till ert egna). För min del gjorde det här en hel del till in-game och spelet ser lite mera ut som i dialogerna spelare och NPC:er emellan.

Ett annat sätt att förbättra grafiken på är genom att editera LOD-värdet. Detta kan du göra genom t.ex. NVIDIA Inspector, där du sänker värdet till -3,0 (ser bäst ut enligt mig, men testa -2,0 eller -1,0 om du tycker det ser bättre ut). Nedan visar jag en före och efter bild på resultatet.

Lycka till!

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.