0

Sverigedemokraterna, Linda och Söndag

Det har väll minst sagt vart en händelserik vecka sett till nyheter.

Som mitt inlägg igår hanlade om så har ju en hel del hänt i Linda-fallet senaste tiden tack vare allt detta med Mats Alm. Fortfarande finns viss tvekan hos många och det finns en hel del frågor som ännu är obesvarade, som hur tog han sig dit utan att bli sedd? Dessutom att många närastående till honom inte kan förstå att det kan vara han som är skyldig. Bara några timmar innan hon försvann såg de ju så lyckliga ut?

Låt oss anta att han skulle vara oskyldig, hur skulle då allt detta kunna förklaras? Hela fallet är som taget ur en Wallander eller Beckfilm. Intressant i allra högsta grad. Dessutom sitter Mats Alm själv inte många hundra meter bort från där jag bor, i Borlängearresten.

En annan sak som det blev en hel del rabalder i media om var att Aftonbladet sade nej till att låta SD lägga upp annonser vid dem. Nu utgår jag absolut inte från några egna tankar rörande SD men jag anser att i en demokrati ska alla få spela på samma regler och ha samma förutsättningar att uttrycka sig och locka väljare på. Vad man än står för, det är upp till den enskilde individen sedan att bestämma om man vill hålla med i deras resonemang eller inte, inte en stor tidning och en man (chefsredaktören) att bestämma det för alla sina läsare. Dåligt Aftonbladet, detta bidrar bara till en ännu sämre fungerande demokrati i landet.

För att återgå till att det är Söndag idag så har det vart en relativt lugn sådan med lite allt möjligt gjort, har haft lite folk på besök hemma med mera, samt ätit ett stort lass med Tacos. Riktigt gott! En snabbvisit i Falun och sedan hem till Borlänge igen där ännu en vecka av studier väntar, vilket jag faktiskt inte har något emot just nu.

Uppdatering 23:00 – Redan fått kommentarer rörande A-bladet SD saken. Det handlar INTE om att jag gillar SD. Det handlar om att alla partier bör ha samma förutsättningar i en demokrati och inget annat. Hade tagit upp samma sak om det rört Moderaterna eller vad som helst. I en demokrati ska alla få säga sitt, punkt!

Ha det bra!

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.