0

Skottland – första veckan

Så nu är jag på plats här i Skottland och har redan hunnit lägga en hel vecka bakom mig också. En minst sagt hektiskt vecka med så mycket nytt och så mycket att ställa om sig inför och ta in. Att idag väl ledig, blir det en däckad dag på hotellet med någon bra TV-serie.

Flyget hit gick bra, flög Arlanda -> Heathrow -> Glasgow med British Airways. Var smidigast för min del, skulle jag flugit med Ryan Air hade jag fått landa i Edinburgh och sen åkt buss till Glasgow, samt att det är betydligt smidigare att ta sig med tåg från Borlänge till Arlanda, än Borlänge Skavsta.

Heathrow har förresten bland den tätaste säkerheten jag upplevt på en flygplats, tror jag gick igenom 5 passkontroller, fotografering etc. innan jag kunde gå till min gate för byte. Detta trots att det sista man gick igenom var säkerhetskontrollen på Arlanda. Det finns med andra ord ingen möjlighet att anskaffa sig otillåtna saker under denna period, om inget gömts på flygplanet då vill säga. Men som sagt, sett till hur svårt det skulle vara, så var säkerhetskontrollerna lite väl tilltagna. Givetvis kom jag inte direkt igenom heller som på Arlanda, utan på Heathrow måste jag trots allt haft något metallföremål på mig (jeansknapparna kanske?) och fick ta av mig skor, tröja (hade skjorta kvar på såklart) och efter det noggrant bli kroppsvisiterad haha. Tillslut var jag igenom i alla fall och kunde gå mot mitt anslutande flyt mot Glasgow.

I Glasgow väntade taxi med skylt på flygplatsen, så var underbart att bara bli körd till hotellet, checka in och sen däcka på sängen – det blev en lång dag.

Under veckan sedan så har mycket tid gått åt till att komma på plats, det inkluderar allting från att öppna ett bankkonto till att leta bostad och skriva på en massa papper hit och dit. Givetvis även inleda introduktionen på arbetet, en introduktion och läroperiod som nu beroende på hur snabbt man lär sig kommer att pågå i 2-4 veckor.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone