1

Sista webbplatsen migrerad till Binero

Vad mycket jobb det kan uppstå när man ska migrera en hel webbplats och allt däromkring (epost etc). Har spenderat större delen av kvällen och natten med att säkerhetskopiera, ta ned, flytta, peka om, sätta upp, fixa kompatibilitetsfel med mera. Men nu är äntligen alla mina webbplatser, e-post med mera helt överfört till Binero efter att ha kört ett par olika webbhotell omkring förut. Bland annat en webbplats låg vid det danska webbhotellet Web10, som jag helt enkelt nu fått nog av. Strul med mail, strul med uppetider, samt en kontrollpanel som bjuder på noll vad gäller inställningar – tvärt emot Binero med andra ord.

Just nu sitter jag bara och tar en kaffe efter arbetet och inväntar att ompekningen av domän skall träda i kraft så jag kan verifiera att alla mailkonton (prio 1) fungerar som de ska, sedan givetvis om det behövs felsöka webbplatserna. Brukar alltid vara något litet som dyker upp, en connectionstring eller liknande som inte ser ut helt som den ska – även om jag nog tror att det enda som behövdes fixas i dem var byte av databasadresserna.

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.