0

Roosweb Version 3.0

Hej!

Ja det var ett tag sedan jag skrev att jag påbörjat arbetet med nya Roosweb. Om jag inte minns fel, måste det vart för 2 år sedan? I alla fall så har ju utvecklingen tagit lång tid på grund av tidsbrist. Det har vart skola, det har vart livet och en massa annat. Dessutom så är ju inte Roosweb något annat än mitt personliga hobbyprojekt, som jag bygger på och utvecklar för jag tycker det är kul, inget som skall vara ett måste och en press.

Mycket av det som gjorts är en helt omskriven kod bland annat. Från Version 2.1 skriven under 2007 som bestod av hundratals olika filer med kod, öppnade jag en helt tom mapp och började skriva på startsidan till Version 3.0. Så den är alltså grymt mycket mera optimerad och välskriven än den föregående versionens var, dessutom har filantalet nu sjunkit markant. Det enda jag kan kritisera mig själv på är javascriptdelen, som är min svaga sida. Dessutom när jag påbörjade arbetet, var min kunskap om SEO-optimering, mycket lägre än den är idag. Därav är den kanske inte så optimerad som jag önskar att den skulle vara, utan kommer att behöva arbeta på det till en senare version. Kvittrande.se som kör på det nya systemet jag byggt har ju om ni jämför med Roosweb Version 2.1 en grymt mycket bättre SEO-optimering. Vilket betyder att själva grundstommen i det nya systemet är det inget fel på, utan snarare vissa designval som kommer behöva ses över senare. Detta påverkar dock inte användarvänligheten på något sätt väl på Roosweb.se

Målet var inte heller att skapa en ny sida sett till innehåll, utan att egentligen förbättra allt som redan fanns, städa ur en massa och sedan in med nytt och aktuellt material och nya kategorier. Bland annat kan jag avslöja redan nu har en sektion för Spotify kodats. Där användare snabbt kan dela med sig av sina egna spellistor, lyssna på andras. Kommentera dessa, ranka osv osv. Alltså, jag försöker att få sidan att innehålla det som känns aktuellt. De kategorier jag i huvudsak fokusera på som alltid drar flest besök är ”Filmklipp”, ”Bilder” och ”Artiklar”, dessa har förbättrats en hel del, samt att nya avdelningen för Spotify har fått ett läge som jag hoppas ska göra den till en av de populärare sektionerna på webbplatsen.

Annat är att det gamla communityt inte alls finns med på nya webbplatsen. Däremot håller jag fortfarande på med en mera, vad ska man säga, vuxen eller en version som ”växt upp”. Alltså enklare, utan allt det som tidigare var ett måste under ”Lunarstormperioden” om man säger så. Större fokus har lagts på att kommentera, dela och hålla på med det material som finns på webbbplatsen, än att skriva gästboksinlägg till varandra med ”kjamizz”. Forumet har dock vidareutvecklats, då jag anser att det är något som alltid är aktuellt och är en bra form att diskutera saker på osv.

Designen är en annan viktig del av nya Roosweb. Jag ville ta webbplatsen tillbaka till den tid då besöksantalet var som högst och den version jag själv tyckte mest om. Version 2.0 omodifierad. Så designen kommer att gå lite i samma färger kan man säga, med samma enkla upplägg på mycket. Dock återigen, med enorma förbättringar på alla sätt och vis, inte minst i navigeringen.

Det finns mycket mera att säga också. Men det känns roligt att snart lägga upp nya webbplatsen. Det är som sagt ett hobbyprojekt som blivit rätt stort för mig personligen, som har tagit mycket tid och är roligt att hålla på med. Dessutom oavsett vilka andra webbplatser jag driver nu och i framtiden, kommer alltid Roosweb.se ha en speciell plats, självfallet.

En BETA av Version 3.0 hoppas jag komma upp med inom ett par dagar!

Viktigt att notera är att då jag vill se hur folk rör sig på sidan, har jag inaktiverat möjligheten att logga in t.v. Mera om detta kommer man kunna läsa sig till på själva webbplatsen.

Mvh Robert

Roosweb Version 3.0Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.