2

Reparation av HTC One X vid Anovo – Del 2

I föregående artikel tog jag upp problematiken kring Anovo (Regenersis) och presenterade kunders erfarenheter av dem. Som det framgick var det inte direkt positiva tongångar hos de flesta. I del 2 kommer jag att presentera den beskrivning av felet jag har på min HOX samt bilder så att ni kan ta del av det och se att om något i skick ser annorlunda ut efteråt är det åverkan av Anovo (Regenersis) och inte från mig.

Jag vill också förtydliga rörande bilderna i denna artikel. De är alla tagna med samma kamera i samma ljus och miljö, ingen av dem är redigerade i efterhand (dock nedskalade för att få plats i denna artikel) eller på annat sätt manipulerade. Ni är helt fria att kika i EXIF-datan själva för att bekräfta detta om tvekan finns. Dessutom vill jag också tillägga att tyvärr framhäver inte bilderna de gula fläckarna, dessa syns dock tydligt i verkliga livet.

Följande meddelande bifogas med telefonen som skickas till Anovo (Regenersis):

Hej!

Jag har i detta emballage bifogat den enhet jag söker reparation för. En HTC One X, införskaffad och använd sedan April 2012.
Felet som uppstått har för mig vart dolt fram till nu i och med den senaste officiella uppdateringen från HTC, nämligen den som eliminerar den
så kallade ”3-punktsmenyn”. Denna meny som haft en fast plats i skärmens nederkant och som alltid vart svart, har dolt att skärmen vid ljusa färger
är gulaktig, samt att ljus blöder in i 10 stycken pelarformade ljus från touchknappsatsen.

Detta syns väldigt tydligt t.ex. inne i mobilens meny för inställningar som går i ljusa färger, eller annan valfri app där nederkanten av skärmen är ljus.
Man ser dessutom blödningen av ljuset väldigt bra även vid gråaktiga toner.

Ett tips är att t.ex. testa gratisapplikationen ”White Screen Flashlight” där man tydligt kan se gultonen vid körning.

Jag har även bifogat bilder som illustrerar problemet tydligt i detta emballage. Min önskan är att få displayen utbytt och ersatt med en ny som löser problemen
med blödande ljus och gulaktiga toner.

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar
Robert Roos”

Ett kort och koncist brev med beskrivning av felet, hur man snabbt kan testa det samt hur jag önskar lösa problemet. Egentligen en helt överflödig beskrivning då detta är vad Anovo skall lösa helt och hållet på egen hand. Men med detta lilla extra ska jag ju nu vara 100% säker på att få en fullt fungerande HOX tillbaka också, eller hur?

Nedan följer nu de bilder som bifogats i emballaget till Anovo:

HTC One X bleeding

HTC One X bleeding 2

HTC One X bleeding 3

HTC One X bleeding 4

HTC One X bleeding 5

HTC One X bleeding 6

HTC One X bleeding 7

HTC One X bleeding 8

HTC One X bleeding 9

Detta skickas nu iväg idag (14 september 2012) så återkommer jag sedan i del 3 med hur det går.

Del 3: http://www.robertroos.se/reparation-av-htc-one-x-vid-anovo-del-3/