0

Reparation av HTC One X vid Anovo – Del 1

Jag tänkte här starta en liten serie inlägg/artiklar rörande den kommande reparation jag kommer sända in min HTC One X på. Anledningen till detta är just för att ytterligare belysa den stora brist av kompetens företaget Anovo (Regenersis) verkar hysa – något som för många som vart i kontakt med dem tidigare inte kommer som några nyheter.

Så vad är just problemet med Anovo (Regenersis) och varför gör jag mig besväret? Till att börja med i denna del tänkte jag att vi skulle ta en titt på vad andra säger som skickat in sina telefoner under flera års tid till företaget Anovo. Hur ser kunderna på de reparationer som genomförts, vilken kvalité har de haft – samt hur har bemötande och hanterande av kunder sett ut?

Tanken är också att med denna artikelserie inte bara framhäva alla de misstag företaget begår, men också genom min egen kontakt med dem göra en nyanserad analys av hur bra de genomför reparationen. Frågeställningen blir således om Anovo (Regenersis) förtjänar all den kritik som läggs fram på nätet.

Jag börjar med en stor tråd som finns på forumet Flashback: https://www.flashback.org/t910435 här kommer jag att börja ta upp ett par utdrag ur tråden för att påvisa just de många problem som uppstår i kontakt med detta företag.

Låt oss börja med att citera signaturen kingcool88:

Hade själv en mobil inne på lagning hos anovo för något år sedan. Dom hade den nästan i ett halvår och jag ringde till dom flera ggr och undrade var den tog vägen. Dom sa att dom väntade på några delar från utlandet… Så tillslut fick jag tbk en mobil, det var en gammal sottig sony ericsson som hade den gamla kontakten. Jag hade lämnat in en relativt ny SE W900 som pajjat, telefonen jag lämnade in hade den nya fastport kontakten. Så när jag fick tbk den gamla sony ericsson mobilen så passade varken laddare eller headset. Tyckte dom att jag skulle gå och köpa det själv eller? Så jag tog kontakt med SE som tyckte hela ärendet var pinsamt skött av ANOVO så se bad mig skicka min ”nya” mobil till dom så skulle jag få en ny W850 av dom. Sen tog det bara en vecka innan jag fick min splitter nya W850 i kartong på posten. Väldigt bra skött av SE men anovo kan slänga sig i väggen, världens sämsta serviceverkstad! Och det jävla betalnrt vill jag inte ens snacka om…

 

Solarstorm:

Har bara dåliga vibbar av dom. Köpte en Samsung U600 i januari som funkade perfekt tills typ slutet av mars början av april nån gång. Lämna den till GEAB som sen skickade den till Anovo. Dom byter alla delar och skickar tillbaks den och den håller i en dag innan samma problem uppstår. Att displayen bara lägger av och sedan telefonen helt. Tillbaks till Anovo som nu påstår att det är mitt fel att den är trasig nu. En spricka på kretskortet säger dom. Fuck off säger jag.

Kruxxarn:

ett stort skämt är det företaget enligt mig..

skickade in min Samsung z720 dit genom telia då telefonen var köpt där och endast ½år gammal. Jag fick tillbaka telefonen med beskedet att telefonens moderkort (kortet som länkar samman alla kort i telefonen) var trasigt. Detta går ej på garanti då det skadats av att du tappat telefonen och att ersätta det kostar 1500kr.

Jag tar då telefonen och går till en bekant som driver en mindre TV butik. Jag ber han skicka den till ett annat företag som konkurrerar med Anovo. Detta konkurrerande företaget (kommer tyvär inte ihåg namnet) konstaterar att det enda som är fel på min telefon är ett glapp som blivit i skärmen. De fixar det direkt till en kostnad av 100kr + frakten då.

så min syn på Anovo är att de bör lägga ner sin verksamhet, det känns som de bara chansar för att ”den dumma svensson” ska antingen betala en jättesumma eller köpa ny telefon igen..

AdmiralFleet:

Jag har arbetat mot Anovo via en större mobiloperatör och Anovo var inte populära där heller. Det var som ett lotteri och ibland kom det riktiga idiotsvar tillbaka. Användaren Anovo här bekräftar verkligen mina fördomar om personalen.

En av våra interna telefoner kom tillbaka ”fixad” med precis samma fel som förut, och gick i retur till Anovo omgående. Telefonen fick då statusen ”fuktskadad”. Om den nu var fuktskadad när den kom till vårt kontor och lådan var hel, så måste Anovo fuktskadat den. Hur fixades den första gången och varför var den inte fuktskadad då? En av de klåfingriga i vår grupp öppnade luren, plockade isär den så gott han kunde och satte ihop den igen. Därefter fungerade den i ett år till, innan den byttes ut. Telefonen var för övrigt en jourtelefon som alltid låg på laddning i ett stängt skåp och sannolikheten för fukt var nära på noll.

-deviant-:

Det är ett rent jävla under att ni överhuvudtaget tillåts bedriva service-verksamhet, och att distributörerna överhuvudtaget anlitar era tjänster.

Så pass uselt anser jag Anovo vara, efter att ha haft med er att göra.

Och tydligen så är det – iaf efter vad man kan utröna av träffarna på Google – en ganska vanlig åsikt bland slutkunderna…

Onlyplaydanuts:

Anovo är det största skämt till företag som finns.

Har skickat in ett 100-tal datorer till dem, skulle uppskatta resultatet ungefär såhär.

50% kommer tillbaka helt utan åtgärd.
10% kommer tillbaka med andra fel än vad de skickades in för.
10% kommer tillbaka med en faktura för jobbet (trots att det är garanti och felet kvarstår)

30% kommer tillbaka lagade.

100% kommer lååångt senare än vad som utlovats.
10% är repade chassin eller skärmar.

Man får dessutom som regel aldrig prata med teknikern som jobbar med maskinen utan alltid bara med en telefonist som hänvisar till hemsidan som aldrig uppdateras under ärendets gång.

Fy fan vilket skitställe

HTC:

Min htc hd2 gick sönder så lämnade in den hos netonnet och de skickade vidare den till Anovo. Det tog 4 veckor innan de laga den. De skulle bytta mainboard på den. När jag hämtar den är det en stor rund repa på mobilen som att nån har tappat den. Jag tänkte skit samma de kommer bara säga att det var så innan. Men efter bara 5 minuter börjar skärmen visa gröna streck. Jag stängde av den och satte på den igen för att se om det hjälper och det gjorde det. Men när jag ska ta kort så funkar inte kameran XD. Jag lämnar in den igen. Jag har inte äns hunnit hem när allt det här hände. Netonnet skickar tillbaka den till Anovo nu har det gått tre veckor.

Pingvinen:

2 positiva, 2 negativa.

Skickade in en Samsung Omnia HD. Fick tillbaka ”vattenskadad, ej garanti”. Hade inte varit i närheten av vatten med den, men som tur var tog mitt försäkringsbolag hand om det på ett snyggt sätt.

Skickat in en HTC Touch 2 där skärmen slocknat. Fick tillbaka den med ny LCD efter ca 2 veckor utan tjafs.

Skickade in en HTC Diamond 2 där digitizern lagt av. Fick en ny på garanti efter någon vecka.

Sista gången, en HTC Touch Pro 2 där skärmen lyser svagt. Den är ca 4 mån gammal. Skickade in den, fick mejl tillbaka med beskedet ”Ej garanti”. Ingen orsak angiven. Fick välja mellan skrot (gratis), reparation (1200 kr) eller retur (240 kr). Valde retur. Ringde sedan HTC som inte kunde förstå varför de (a) nekade reparation eller (b) inte ens angav någon orsak. Ärendet ligger nu eskalerat hos HTC. Jag har enbart goda erfarenheter av HTC’s support, så jag har förhoppningar om att det här ska lösa sig.

Nejsimon:

Blev lite orolig när min Xperia S skickades till Anovo då jag har negativa erfarenheter från dem tidigare men den här gången lyckades de faktiskt reparera telefonen, dock med ett litet problem. De bytt ut ett antal torx-skruvar mot vanliga kryss-skruvar. De nya kryss-skruvarna har nämligen större huvuden än de gamla vilket gör att luckan på baksidan av telefonen inte går på ordentligt. Jag kanske skulle gå tillbaka med telefonen och kräva att de fixar det men det lutar nog mot att jag hittar några lämpliga skruvar och byter dem själv.

Jag fick tillbaka ett kvitto med olika reparationer de hade utfört men telefonen jag fick var uppenbarligen en annan eftersom den inte var sliten på samma vis som min gamla. Dessutom hade de tydligt pillat av ett klistermärke jag hade på den gamla och flyttat det till den nya. Det gör visserligen ingenting för min del men det är ju lite konstigt att de då listar en massa utförda reparationer. Varför inte bara skriva att de bytt telefonen?

Är fortfarande skeptisk till Anovo.

Som framgår av följande utdrag är tonen överlag mot hur Anovo såväl bemöter som hanterar kunder och reparationer helt katastrofal. Det finns många andra bra exempel i tråden också, jag valde bara inlägg slumpvis för att framhäva problematiken. En annan intressant sak, förutsatt att signaturen ”Anovo” i Flashbacktråden inte är ett troll – är att man går in där från Anovos sida och försvarar sig med kundernas brist på kompetens och hur de gör allting korrekt. De uppvisar inte ens någon vilja till förbättring utan likt det trotsiga barnet, skyller på allt och alla andra än sig själva. Återigen kan vare sig jag eller någon annan än signaturen ”Anovo” själv svara för om det är ett äkta konto, men vad det verkar av insikten i företaget är det äkta.

Låt oss gå vidare till nästa forum som tar upp Anovo, i och med att just denna artikelserie fokuserar på min egen reparation av en HTC One X har jag valt ut tråden om Anovo på Swedroids HOX-forum: http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=75403

InfectedSoap:

Hej! Jag har hängt runt här ett tag nu ända sedan jag fick min One X som är min första Android lur då jag tidigare har varit en iphone användare i 4 år. Vilket fall som helst så passade jag på med 3Total erbjudandet och skaffade då min telefon hos The Phone House.

Jag absolut älskade min One X men märkte dock direkt att skärmen satt lite löst och den hade även damm under displayen. Lite senare märkte jag dessutom att varje gång telefonen tappade mottagning så var jag tvungen att starta om den annars kunde den inte hitta sändningen igen oavsett hur många timmar jag lät den ligga.

Jag vet att jag borde ha doa:t den direkt men jag var utomlands precis efter jag fått den och misade därför doa perioden. Men trodde inte det skulle vara några problem med det, var väl bara att skicka in den på reparation så det gjorde jag. Nu 4 veckor och 2 dagar senare fick jag tillbaka den med informationen:

”Byte av display. Test OK.

Ej godkänd DOA, skall repareras”

Jag hann inte ens lämna butiken innan jag märkte att den nya diplayen hade inte ens blivit nedtryckt ordentligt… Nedre delen av skärmen hängde seriöst utanför chassit så det blev en backrep direkt. Förstår verkligen inte hur Anovo genomför deras tester om de tyckte att displayen såg ”OK” ut…

InfectedSoap: (reparation 2)

Fick tillbaka mobilen idag efter att ha varit utan mobil i totalt 6 veckor. Jag tog hem den började testa den lite och märker först och främst att halva skärmen flimrar när man trycker på skärmen, behöver inte ens trycka hårt utan det flimrar när man trycker helt normalt… Sen har den här skärmen damm innanför displayen den med.

Det värsta dock som egentligen inte behöver förklaras med mer än ”Anovo…” Klåparna har lyckats böja upp chassit när de tog ut skärmen och troligtvis så har den böjts ännu mer när de lämnade skärmen halvägs hängande utanför chassit…

Fluppen: 

Jag sitter också i samma båt, jag lämnade in min HOX bla för svajjig Wifi signal, den kom och gick som den själv ville, lämnade in den och väntade i 3 veckor, fick tbx den och upptäcker direkt när jag kommer hem att den beteer sig exakt likadant. På arbetssedeln jag fick när jag hämatde telefonen var att felet inte kunnat återskapats och uppdaterad med senaste mjukvara, frågan är vilken mjukvara det var med tanke på att jag hade senaste mjukvara inlagd i den ?!

Fluppen: (reparation 2)

Har nu kört min ”fixade” HOX ett par dagar som blev uppdaterad/flashad hos Anovo och hittils så har den funkat klanderfritt ! Jag har liksom inte riktigt kunna uppskatta telefonen tidigare för man mest sett och letat fel på den men nu släpper man den där irreterande känslan man haft innan och bara njuter av telefonen, allt glider så fint. Jämför jag den med min Note så är microlagget nästan obefintligt..snabb är den också.

Zisid:

Hämtade efter 5 veckor idag ut min mobil ifrån TPH. Lämnade in den för den lösa WiFi-antennen, och för dåligt batteri. Men när jag sätter i den i laddaren så ser jag att indikationsdioden är grovt felplacerad/inte avskärmad. Den läcker ljus på baksidan av mobilen, istället för att bara lysa sådär lite fint igenom hålen för högtalaren.

HTC One X LED

Zisid: (reparation 2)

Ajjamen, då var vi här igen. Efter att ha fått tillbaka mobilen för andra gången i fredags så slutar den att fungera totalt inatt. Jag hade runt 60% batteri klockan 11 igår kväll, halv 1 så dog mobilen. Sedan när jag sätter i laddaren när jag kommer hem så vill den inte ladda. Så jag testar med en annan. Samma sak där. Och den tredje laddaren var inte bättre den heller. Alla dessa laddare laddar andra mobiler finfint.
Jag kan inte sätta på mobilen, och det fungerar inte med vilka knappar jag en håller in.

Så har någon något tips på det här. In på reparation igen va?

Scsi:

Jag skickade in min telefon p.g.a. att den tappade kontakten mes sim-kortet hela tiden. Upptäckte felet direkt med hann inte DOA den p.g.a. Halebops absurt korta 2-dagars doa-period.

Nu, tre veckor senare har jag fått tillbaka den, oväntat nog med kvarstående problem. Hade även påpekat i min felanmälan att den blödde ljus från knapparna längs ner ut mot skärmen, men detta ignorerades helt.

Som ni ser så fortsätter erfarenheterna i samma stuk som i Flashbacktråden, notera här också att Flashback är alltid Flashback ändå. Jag betvivlar inte att det folk skriver i tråden är sant, men tar ändå Swedroids medlemmar på större allvar då det inte råder samma anonymitetskultur där. Detta också för att just stärka och påvisa att det finns ett problem, vilket var målet i denna första del. Ni hittar även andra klagomål på sidor såsom Rejtahttp://www.rejta.se/omdome/370254/anovo+nordic+ab och Recohttp://www.reco.se/anovo-nordic-ab

I nästa del kommer jag att tydligt beskriva just vad jag sänder in min enhet för reparation av. Dessutom med en publik dokumentring av enhetens skick innan reparation, för att i del 4 jämföra detta med enhetens skick då efter reparationen. Del 3 kommer att fokusera på reparationstiden och kund/enhetshantering.

Del 2: http://www.robertroos.se/reparation-av-htc-one-x-vid-anovo-del-2/