0

Peace & Love i konkurs

Nyheten om att Peace & Love begärts i konkurs slog ned lite som en bomb i förra veckan. I ärlighetens namn tycker jag inte att det var speciellt förvånansvärt, men likväl mycket tråkigt för hela Borlänge och Dalarna – då det var ett event som satte Borlänge på kartan och drog mycket folk och ökade handeln rejält.

Det är ingen större idé att spekulera kring just allt som gjorts fel och hur det kunde skötts istället, jag är säker på att festivalledningen efter insikten om sin egen hybris gjort allt i sin makt för att försöka hålla skeppet flytande. Men till följd av bristande intresse och biljettförsäljning inte lyckats nå ända i mål.

Personligen tycker jag att man skulle försökt pusha hårdare för att gå tillbaka till rötterna, det som gjorde festivalen unik. Att man skulle satsat på en betydligt mindre festival, 10.000-20.000 besökare och sedan placera alla scenerna nere i centrum igen.

Tråkigt som sagt, men jag tror och hoppas på att festivalen kommer att återvända igen i ny skepnad framöver. Även om aktiebolaget Peace and Love AB nu begärts i konkurs, finns fortfarande organisationen kvar och folket bakom företaget som lyckades göra festivalen till Sveriges största.

 

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.