0

Middag med jobbet

Börjar bli riktigt hemma här nu i Skottland. Rutiner börjar sätta sig allteftersom tiden går, man börjar få koll på trafik, butiker, hitta i staden och dessutom köpa på sig allt man inte fick med sig i en resväska hit. Även grundläggande saker som att ha allting ordnat med banker, boende och så vidare gör att en vardag nu börjar infinna sig.

Dock genomgår jag fortfarande utbildning på arbetet, så kring själva det är allting långt från inne i rutin fortfarande. Men samtidigt börjar även en övergripande koll på läget lägga sig och det känns alltmera familjärt att komma dit.

Givetvis har en hel del tid spenderats ute, från promenader kring staden, ned och efter hamnen – som till pubar och barer lite överallt. Har förmodligen vart ute mera senaste 4 veckorna än senaste året i Sverige haha. Men det är trevligt, dessutom är kulturen här lite annan vad gäller alkohol – även om många absolut går fullt ut varje kväll, så finns också mera 2 pints ale efter jobbet kulturen, vilket är riktigt trevligt.

Var på middag med jobbet i fredags, skall sägas efter torsdagen som var lönedag här – så lite halvtrött. Men blev en riktigt trevlig kväll på en av de trevligaste pubarna i närområdet. Buffé och gratis öl betalt av jobbet tackar man inte nej till helt enkelt, speciellt inte när puben erbjuder min favoritale Belhaven Best. Helt fantastisk ale, ljus med ett tjockt mjukt skum.

Senare delen av helgen har jag passat på att ta det lite lugnt dock, känns välbehövligt efter en intensiv månad. Passat på att ta ett par långpromenader med en bra podcast eller musik i öronen. Att bara gå ned till hamnen och esplanaden, ställa sig och titta ut över vattnet och de höga bergstopparna i bakgrunden är så fantastiskt avslappnande och ger tillfälle att rensa tankarna och få ny energi inför kommande vecka.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.