0

Inflyttningsfest

Livet går vidare här i Skottland, känns galet att jag redan är inne på tredje veckan här – tiden flyger bara iväg. Antar att det är för att det konstant finns något att göra, är det inte jobbet så är det allting omkring. Dessutom efter arbetet idag damp en trevlig överraskning ner i mailkorgen – läser fortfarande lite kurser for fun på distans (Informatik), där en kurs hade en rätt stor uppsats som ska vara färdig om en vecka. Blir med andra ord en hel del arbete 24/7 framöver, men är skönt också då det som sagt är helt frivilliga kurser att läsa av eget intresse.

I fredags anordnade spontant min roomie Tobias en inflyttningsfest här, blev en riktigt trevlig kväll med uppemot 20 personer i vår rymliga lägenhet. Det är faktiskt det bästa med att bo där jag bor, lägenheten är otroligt luftig och ljus, skulle tippa på att det är minst 4 meter i takhöjd, lika höga fönster och stora ytor.

Veckorna annars sedan jag landade har spenderats med mycket inlärning och flera veckor återstår också – men det är intressant och givande. Jag trivs verkligen och arbetskamraterna kunde inte vara bättre.

Det enda att klaga på, svensk som jag är – vädret. Har vart kallt, snöat och blåst konstant sedan jag kom hit, får hoppas på att det släpper snart, längre ner i UK har det rentutav vart kaos pga av vädret.

UK överlag är fantastiskt, hela kulturen och att precis allting man vill ha finns så nära. Glasgow har det mesta och är dessutom en så otroligt levande och fin stad. Sen bara en sådan sak som att Google Play, Amazon osv finns tillgängligt fullt ut är ett plus bara det. ;)

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.