0

Hagnesta Hill

Kent är ett av mina favoritrockband, många av albumen har tidlösa klassiker och det finns alltid en låt som passar in på sinnesstämningen. Inkörsporten till mitt Kentlyssnande var Tillbaka Till Samtiden, därmed tillkom jag rätt sent som ”fan”. Tillbaka Till Samtiden klassar jag fortfarande som förmodligen mitt favoritalbum, har faktiskt haft lite svårt för vad som allmänt brukar anses som deras bästa album: Du & Jag Döden samt Hagnesta Hill. Tilläggas ska att Tillbaka Till Samtiden brukar av många anses vara ett av deras sämre album, ni vet inte vad ni pratar om säger jag!

Men senaste året/åren har de växt på mig enormt, speciellt Hagnesta Hill som jag nog nu skulle vilja säga efter Tillbaka Till Samtiden är mitt favoritalbum numera. Det är något med texterna, känslan och det större fokuset på gitarrspelet som gör albumet riktigt riktigt bra, rakt igenom.

Topp 5-lista:

  1. Tillbaka Till Samtiden
  2. Hagnesta Hill
  3. Röd
  4. Du & Jag Döden
  5. Vapen & Ammunition

De två nyaste albumen är bra de också, men i ärlighetens namn har de inte alls samma känsla och kvalité som de litet äldre. Något jag hoppas förändras i och med deras nya album som kommer nu under 2014. Läs, det finns många bra låtar på albumen – men vid lyssnande rakt igenom anser jag de ovan listade vara betydligt bättre. Ser man till individuella låtar så har t.ex. Du & Jag Döden ”Mannen I Den Vita Hatten” som jag anser är bland deras bästa låtar, kanske tillsammans med ”Kevlarsjäl” från Hagnesta Hill.