0

Hagnesta Hill

Kent är ett av mina favoritrockband, många av albumen har tidlösa klassiker och det finns alltid en låt som passar in på sinnesstämningen. Inkörsporten till mitt Kentlyssnande var Tillbaka Till Samtiden, därmed tillkom jag rätt sent som ”fan”. Tillbaka Till Samtiden klassar jag fortfarande som förmodligen mitt favoritalbum, har faktiskt haft lite svårt för vad som allmänt brukar anses som deras bästa album: Du & Jag Döden samt Hagnesta Hill. Tilläggas ska att Tillbaka Till Samtiden brukar av många anses vara ett av deras sämre album, ni vet inte vad ni pratar om säger jag!

Men senaste året/åren har de växt på mig enormt, speciellt Hagnesta Hill som jag nog nu skulle vilja säga efter Tillbaka Till Samtiden är mitt favoritalbum numera. Det är något med texterna, känslan och det större fokuset på gitarrspelet som gör albumet riktigt riktigt bra, rakt igenom.

Topp 5-lista:

  1. Tillbaka Till Samtiden
  2. Hagnesta Hill
  3. Röd
  4. Du & Jag Döden
  5. Vapen & Ammunition

De två nyaste albumen är bra de också, men i ärlighetens namn har de inte alls samma känsla och kvalité som de litet äldre. Något jag hoppas förändras i och med deras nya album som kommer nu under 2014. Läs, det finns många bra låtar på albumen – men vid lyssnande rakt igenom anser jag de ovan listade vara betydligt bättre. Ser man till individuella låtar så har t.ex. Du & Jag Döden ”Mannen I Den Vita Hatten” som jag anser är bland deras bästa låtar, kanske tillsammans med ”Kevlarsjäl” från Hagnesta Hill.

 

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.