0

Guild Wars 2 är här

Tror att få som är lite intresserade av spel kan ha undgått att Guild Wars 2 släpptes i förra veckan (early access). Har själv införskaffat det och spelat lite när tid funnits, tycker hittills att det verkar riktigt bra men tar ju också ett tag innan man bildat sig en mera komplett uppfattning då spelet är så stort. Vad som redan nu kan sägas i alla fall är att grafiken och världen är fantastiskt vacker, det märks att ArenaNet lagt ned mycket arbete på att få ett visuellt spektakulärt MMORPG.

Dessutom utöver hur snygg världen är, så är den även helt enormt stor – är på nivå 18 för tillfället och tycker att jag utforskat en hel del ännu – men har totalt bara upptäckt enl. spelets egen mätare 6% av allt. Det bådar gott inför framtiden, i och med att GW2 inte har någon fast månadskostnad så behövs stora områden och mycket innehåll för att bibehålla spelare – spelare som sedan förmodligen många kommer att använda sig av microtransaktioner för visuellt innehåll.

Kör själv som Human Guardian, verkar vara en stark och rolig klass att köra – men är även här lite för tidigt för min del att säga just i detalj hur den är. Dessutom är jag nog inte rätt person för att gå in på djupet kring detta heller, då jag bara är en casualspelare vad gäller MMORPG:s, kör bara när tid finns och för att det är kul. Men om jag utgår ifrån det till andra som spelar på samma sätt kan jag varmt rekommendera spelet och klassen.

En annan sak jag måste kasta in i inlägget är att vi som sitter med kort från NVIDIA, speciellt viktigt om man kör ett kort i 600-serien – har nya drivrutiner att hämta: http://www.nvidia.co.uk/object/win8-win7-winvista-64bit-306.02-beta-driver-uk.html som är optimerade för GW2. De senaste stabila är enligt egen erfarenhet nämligen riktigt skakiga, så sitter du på dem, släng in dessa omedelbart.

 

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.