0

Grand Theft Auto V – initiala tankar

Klockan slår 01:00 och spelet är upplåst och redo att köras, år av väntan och förväntan är över och uppfyllda(?). Det är något magiskt över GTA och effekten det verkar ha på folk. Från inbitna gamers till casualspelare, de flesta brukar finna något i spelet som tilltalar dem. Kanske är det också därför spelserien nått en sådan global succé genom åren. För egen del har GTA hängt med ända sedan PS1 tiden, då mest som åskådare skall sägas. Min äldre bror hade det med sig till konsolen och det trollband redan då med sin grafik, uppdrag, frihet och mörka humor.

Samma känsla infinner sig idag när man som ung vuxen slår igång den numera tredje generationen av Playstation och ser GTA V laddas igång för första gången. Det ger såväl nostalgidelen i hjärnan sin kick, som nerdchills när prologen drar igång och genast sätter tonen för såväl humor, som story, grafik och spelmekanik. Röstskådespeleriet, karaktärerna, allt känns slipat till perfektion – recensenterna som gett 10/10 har uppenbarligen gjort det på god grund denna gång.

Två timmar in är jag nu, fast och sliter mig från TV:n då tidiga föreläsningar väntar. Men jag är oerhört övertygad om att jag återigen imorgon kväll kommer sitta klistrad framför TV:n.

GTA V

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.