0

Framtidsplaner

Hej på er!

Blev en liten paus, har börjat bli så mycket att göra igen i skolan samt utanför också för den delen att man, tyvärr, måste skära ned på någon aktivitet. Oftast är det då bloggen som får lida.

I alla fall har jag fortsatt mina funderingar kring framtiden. Jag har insett att jag verkligen är en sådan där analytisk människa som vill ha studerat och funderat ut alla tänkbara scenarion och vägar, innan jag kan göra ett stort val. Samla fakta, leta, jämföra, undersöka. Men nu känns det i alla fall som att jag återigen har ett nytt, riktigt och slutgiltigt mål. Sedan får vi väl se om jag når fram dit, det jag tänker mig kräver nämligen skyhöga resultat på högskoleprovet. Men har även där garderat mig så att om, men förhoppningsvis inte, jag inte klarar den poänghöjning som krävs, kan studera en annan meriterande kurs(er) ett extra halvår för att göra ännu ett försök.

Studieort har också börjat bli lite luddigare, Umeå har vart målet. Men både jag och Sofia har börjat se över lite andra alternativ som lockar ännu mera. Vi får se hur det blir, det är en lång väg dit och den börjar med plugget inför högskoleprovet nu, skrivningen i april samt resultatet där. Utefter det får man jobba vidare med det man har. Endera tillräckligt bra resultat, eller motivation för att nå dit man vill komma. För dit ska jag.

Och nej, det är självfallet inte jurist som jag haft som mål tidigare jag pratar om, det kommer jag in på med betygen jag har redan, det är en annan utbildning. :-)

Kallt, ja det har vart riktigt kallt ute ett par dagar nu. Jag hoppas verkligen att det kan brytas av snart, så att vi börjar gå mot såväl ljusare tider som varmare. Den stora nackdelen med att bo i Sverige är just vintern, jag har aldrig vart och kommer förmodligen aldrig att vara något stort fan av den. Kallt, blåsigt och allmänt omständligt. Enda positiva är julen, glöggen, samt de fina dagarna när snön ligger vit över skogen och marken. Men som nu, när det istället ser ut som en brun katastrof ute på vägar och gator, eller varvas med blixtkyla, nej då önskar jag att jag hade en sommarboning i södra Europa istället.

Ha en fortsatt trevlig helg läsare!

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.