0

FlyKly Smart Wheel

Stöttade ett projekt på Kickstarter lite tidigare idag. En riktigt bra idé från en grupp unga ingenjörer som går ut på att man helt enkelt byter ut sitt bakhjul på sin cykel och sedan ersätter det med ett ”Smart Wheel”. Vad detta gör är att när tramporna börjar röra på sig, hjälper till och accelererar upp cykeln till en angiven hastighet (maxfart 32km/h) och sedan bibehåller denna hastighet i upp till 5 mil.

En riktigt smart idé och något jag tror skulle kunna minska antalet bilar på vägarna inne i städer, att man istället tar cykeln till och från jobbet.

Det var kanske främst priset som gjorde att jag tyckte att det var en idé som verkade hållbar. Runt 5000:- skulle jag tippa på priset landar kring, vilket får ses som betydligt billigare än att köpa en helt ny elcykel. En summa man också efter ett tag börjar tjäna igen då man inte längre behöver betala bensin eller buss till och från jobbet.

Man hade ett mål på 100.000$ på kickstarter, som man redan nått efter ett par dagar. Man är snart uppe i 200.000$ och det är över en månad kvar av kampanjen!

FlyKly Smart Wheel på Kickstarter