0

Cirkeln

Idag har solen skinit över Skottland, en riktigt fin söndag här med andra ord som har tagits till vara på till fullo. Även om det skall erkännas att förmiddagen spenderades inne med plugg och PM-skrivande, så avbröts den under eftermiddagen med Take-away kaffe och en promenad längs havet med min vän Tobias.

Det verkar som att många har en avsky gentemot fiskmåsar, inte bara deras läte – utan hela dess väsen. För min del är fiskmåsar ett ljud och känsla av sommar, tillsammans med saltdoften från havet. Så vi gick där och pratade lite, om allt från jobb till framtiden.

De djupare samtalen behövs som avbrott till allt kallprat som annars fyller såväl arbetsdagar, som utgångar. Personligen funderar jag mycket kring syfte och framtid – har insett att jag alltmera som person behöver finna ett syfte i det jag gör för att känna motivation och utveckling. Problemet är också att just ett syfte är väldigt svårt att hitta och definiera i många situationer, för att inte tala om livet självt. Har insett och ser mera och mera just hur allt i samhället går som i en cirkel, eller kanske en trappa eller pyramid är en bättre bild. Att ta sig upp till nästa nivå hela tiden, imaginära nivåer som egentligen inte fyller något annat syfte än att uppfyllas – enligt de sociala konstruktioner som finns.

Jag blir trött, kanske främst på att så många liv – alla går i en så liknande riktning. Givetvis inga revolutionerande tankar på något sätt, men likväl värda att framföra då det är så uppenbart att även fast dessa finns, görs inte mycket åt det. Frågan är, kan ens något göras åt det – vad är strävan egentligen och vad är målet? Diffust.

En annan sak jag funderar över är våra val och hur de så stort kan påverka vilken väg vårt liv tar. Har redan fört fram lite tankar kring det i tidigare poster, men det är så fascinerande och känns också ju mera jag funderar på det. Om det rentutav är meningen, syftet och målet – våra val.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.