0

Chivalry: Medieval Warfare

För ett par veckor sedan körde Steam en av sina reor igen, där jag passade på att införskaffa Chivalry: Medival Warfare. Ett riktigt trevligt indiespel som titeln avslöjar tar plats i en medeltida miljö med strider svärd mot svärd istället för gevär mot gevär a’la Battlefield.

Likt Battlefield igen för att ha det med att jämföra mot, så kör man olika klasser även i Chivalry, Archer, Man-at-arms, Vanguard och Knight. Där alla givetvis har sina perks och för- respektive nackdelar. Personligen är Vanguard med ett långt spjut en favorit, men även Archer är riktigt roligt, då det i motsats till att krypa omkring med ett gevär – faktiskt är riktigt svårt att ens träffa någon i Chivalry, men desto mera belönande när man väl gör det.

Flera olika spellägen finns givetvis, bland annat klassiska deathmatches, men även nyskapande spellägen som objectives där lagen måste genomföra olika typer av uppdrag för att ta hem vinsten mot motståndarlaget. Detta inkluderar allt från att ta sig in i slott, till att söka upp och mörda tronarvingar eller förgifta dricksvattnet. Allt givetvis med strider runtomkring, där man i 9 fall av 10 kan räkna med att ha en yxa i ryggen om man inte ser upp.

Säljs på Steam för ~240:- just nu, spana in det!

Kör en egen server också, sök på ”ROOS” i server browsern så ska den dyka upp, svensk server 100/100Mbit.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.