0

Borlänge VS Falun i antal x personer ute

Hej på er bloggläsare!

Ja som ni kanske märkt har bloggen senaste dagarna vart lite annorlunda med fler artiklar och liknande, som både vart skoljobb och insändare till lokaltidningen. Hursomhelst så är det just så den här bloggen är och jag vet aldrig nästan ens själv vad som kommer läggas upp här, bara att det kan ha allt att göra med mellan nöje, skola eller samhällsfrågor och debatt. Idag dock blir det mer egobloggning igen.

Vi har haft öppet hus i skolan idag, en dag när 9: onde klassarna samlas för att besöka gymnasiet kanske just dom ska söka in på. I ärlighetens namn så blev nog både personal och rektor rätt besviken med tanke på folkmängden som kom, kan ju säga att dom trängdes inte direkt i dörren, men kan ju ha att göra med att flesta faktiskt redan har gjort sitt val inför gymnasiet. Öppet hus medförde att vi hade förskjuten skoldag, och istället för att gå vanliga 8:30 – 15:20 gick vi mellan 13:00 och 19:00 idag. Men det var helt okej, och en tacobuffé som det bjöds på under dagen skadade inte heller.

Trots att vi hade en lång sovmorgon var jag dock uppe i tid. Inte för att plugga eller liknande direkt, men för att invänta att Sofia skulle komma, så vi kunde åka till Falun. Hade nämligen tittat ut en jacka på webben som jag hoppades på att dom skulle ha i Falun, så hon kom hit runt 7 och vi gjorde lite saker fram till 11 då vi tog bussen till ja, just Falun då, där jag för övrigt hittade jackan i rätt storlek o allting.

Det är nu jag kommer till punkten som passar in till rubriken. Vi stiger på i ett halvtomt Borlänge, eller normalbefolkat, varken mycket eller alltför lite folk ute, och anländer sedan i Falun där det fullkommligt svämmar över av människor! Det är absolut fullt i hela staden, och vid östra hamngatan och överallt! Det är inte lite skillnad mot Borlänge där det för det mesta är rätt dött tycker jag.

Det var nog allt för idag, nu ska jag plugga inför det kommande provet i ekonomi imorgon samt tyska. Vi hörs då, ha det bra!

Falun

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.