0

Beatrice Ask om DÖDSDROGERNA

Få kan ha undgått att Cannabis legaliserats i Colorado, USA (http://www.dn.se/nyheter/varlden/kopfest-efter-gront-ljus-for-cannabis/), rättmätigen om ni frågar mig. I svallvågorna av detta har givetvis otaliga debatter följt, inte minst kring drogens effekter i samhället.

En satirsite publicerade en artikel kring detta, om hur DÖDSDROGEN nu redan skördat sina första offer. (http://dailycurrant.com/2014/01/02/marijuana-overdoses-kill-37-in-colorado-on-first-day-of-legalization/) 37 stycken döda, bara inom loppet av ett par dagar! En artikel som spred sig som en löpeld över sociala medier, där folk utan en hint av källkritiskt tänkande svalde hela texten.

En av dem, vår egen justitieminister Beatrice Ask – som tydligt deklarerade sin kamp mot tunga droger som dessa

Beatrice Ask om Cannabis

Givetvis har detta spridit sig i samma löpeldslika fart över nätet, såväl på nationell som internationell nivå har det blivit en nyhet att Sveriges justitieminister fallit offer för en satirsite – till följd av bristande källkritik. Illa av en person på en så hög post, dessutom en post som bör ska kännetecknas av just kritiskt tänkande.

Förhoppningsvis kan något positivt komma ur detta dock, en ny justitieminister efter valet t.ex.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.