0

Aldrig har Illusion of Choice vart så uppenbart

I dagens DN Debatt: http://www.dn.se/debatt/vinner-vi-ar-vi-beredda-att-regera-over-blockgransen/ kan man läsa av Stefan Löfven och Carin Jämtin undertecknat, det officiella uttalandet om hur man ställer sig inför samarbeten och regeringsbildning.

På många sätt känns det lite som ett hugg i ryggen på alla som i många år förkastat de förslag Alliansen lagt fram, som förändrat såväl hela vårt skolsystem i grunden, som ökad utförsäljning av statliga företag och minskade skatter på bekostnad av våra sociala skyddsnät.

Plötsligt deklarerar man att man nu är redo att samarbeta med partier, såsom t.ex. (C) och (Fp) som man anser sig dela en hel del lika åsikter med. Björklunds nya skola, alla förändringar i näringslivet Maud och nu Lööf ”bidragit” till, sänkta skatter, privatisering av skola och vård, anser man detta vara något man kan acceptera plötsligt? Anser man plötsligt att det mesta Alliansen under sina år vid makten är såpass korrekt, att man rentutav nu känner att man står varandra så nära att stora uppgörelser kan göras direkt över de blockgränser man söker att sudda ut.

Anser man sig rentutav ligga på en sådan nivå att hela ens valmanifest till 100% är kompromissbart, bara man når regeringsmakt – oavsett med vilket parti man gör det med?

Ja Stefan Löfven du kommer sannerligen påbörja en utsuddning av de, som jag håller med om, problematiska blockgränserna. Men detta endast genom att ställa hela (S) som ett enda stort mittenparti, utan egna starka åsikter, i behov av stödpartier för att få igenom de förslag (som jag antar finns någonstans?) man har.

Jag förstår inte riktigt vad generationen som styr vårt land just nu håller på med, man frångår alla ideologier, starka ståndpunkter och åsikter – till förmån för att nå en mittenpolitik.

Just nu hoppas jag att jag missuppfattar vad man menar här, eller att man kommer att ändra sig i sitt beslut. Jag kan inte lägga min röst på ett parti som samarbetar med sina ideologiska motpoler – det tyder på att något är allvarligt fel och att den politiska apatin och stiltjen späds på ytterligare.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.