1

11 September

Har ni tänkt på egenteligen vad det är för dag idag? Ja just det, 11 September, dagen då kriget mot terrorn började. Dagen då flygplanen kraschade in i World Trade Center och Pentagon. Faktiskt har jag varken hört eller sett nått ens om detta idag, konstigt tycker jag när det var en så stor händelse. Men så var det ju USA också. Har ni tänkt på att det dör många fler i Irak, många fler vid Gazaremsan, många fler av svält varje dag. Men när det gäller USA så ska det malas om och om och om och om o… ja ni förstår. Varför är det så? Varför är en katastrof värre i USA än vad den är i Afrika eller Irak? Varför verkar människors liv vara mer värda i USA än vad dom är i Afrika? Nått värt att tänka över tycker jag, är USA bättre för att dom ha pengar och makt, och därför är deras folk mer värda än de andra. Till och med skillnaden inom landet är stort, tror ni de svarta har samma rättigheter som en vit? Tänk om. Om en svart är oskylldig till ett mord han anklagas för t.ex. och en vit är i samma position, vem tror ni kommer att gå fri? Den vita eller den svarta? Vem tror ni undersökningarna kommer göras mest noggrant för? Just det, den vita kommer gå fri och den svarta kommer hamna bakom lås och bom resten av livet, varför? För att han är svart? Dom hävdar ju att dom inte ska ha sån rasism, men man får nog leta ett tag innan man hittar sånna ärkerasister som USA. För den delen, har någon sett en svart president ännu ens? Nej just det, som sagt vad tror ni det beror på…

Support the king

Mvh Robert

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone
  • Jadu…
    I vår lokala tidning(Smålandsposten) var det bara ett litet inlägg om 11 september-attackerna vilket jag tycker är dåligt, vi hade inte någon tyst minut i skolan heller.
    Dock så skulle man behöva ha tysta minuter hela tiden om man skulle ha för de afrikaner som dör…
    Men det med presidenter och stuff har ju med att göra att de vita hade makten under koloniseringen och det har fortsatt så, men det har blivit såååå mycket bättre.