0

Windows 8.1

Uppdaterade till Windows 8.1 häromdagen, vilket man gör genom att klicka sig in på Store och välja uppdateringen där. Hittills tycker jag det är riktigt bra och en klar förbättring av Windows 8 (även om jag gillade det också när det släpptes http://www.robertroos.se/kritiken-kring-windows-8-och-modern-ui-style/).

Bland annat så är nu startknappen tillbaka igen, om än i annan form i jämförelse med Windows 7 och tidigare. Startknappen leder numera direkt till Modern UI (Metrointerfacet mao) och erbjuder också en del inställningar om man högerklickar på den, smidigt!

Modern UI har också uppdaterats och känns såväl rappare, som lite enklare att arbeta med när man sitter med mus och tangentbord. Andra ändringar är också att man numera kan få samma bakgrundsbild i Modern UI som skrivbordet har, en mindre men otroligt skön uppdatering som jag väntat på länge. Gör väldigt mycket till när det inte känns som man hoppar in och ut från en app när man går mellan skrivbordet och Modern UI.

Tilesen har även de uppdaterats och kan nu ändras om i flera olika storlekar, grupper kan namnges och ett svep upp på skärmen listar alla appar/program som finns tillgängliga på datorn.

Fönsterfunktionen för appar har också den uppdaterats, numera kan man ställa in bredden själv på de olika appar man öppnar – vilket är enormt skönt och borde funnits med redan i Windows 8. Nu kan man t.ex. ha Windows 8 versionen av Skype igång i ett mindre fält på skärmen, samtidigt som skrivbordet ligger i ett större fält.

Sökningarna har också förbättrats och täcker nu in alla delar av datorn, dessutom så har Bing integrerats på ett smidigt sätt som gör att man direkt från Modern UI kan genomföra sökningar och öppna upp i sin webbläsare. Även annan information presenteras direkt i Modern UI, söker du på en stad t.ex. så presenteras väder, kartor, bilder och en massa annat matnyttigt.

Store har också uppdaterats och känns enklare att navigera nu än tidigare. Är personligen ingen stor användare av Store, men för de som sitter med Windows RT antar jag att det är skönt att ha fått till enklare navigering och sökfunktioner.

Allt som allt tycker jag uppdateringen är riktigt bra, eftersom den är gratis finns det egentligen ingenting att vänta på utan kör in den nu direkt.

Windows 8.1