0

Vuxna Förbannade Hackare

Hej på er!

Har under slutet av veckan, eller egenteligen då sedan nyår spännt följt nyheterna runt en ny hackergrupp, Vuxna Förbannade Hackare, eller kanske mer känt, VFH. Det började med att dom under nyårsnatten hackade TV3:s hemsida. Fört i början var det inget jag tänkte på mer än att, okej kul att en såpass stor sida har lyckats bli hackad av någon grupp. Kände inte vid detta laget ens till VFH. Men det var några dagar senare när jag klickar in på på Webmasternetwork, förmodligen sveriges största forum för webbmasters, och såg nyheten "Aftonbladet Hackat" intresset för det hela började väckas. Jag tänkte direkt. Det måste vara samma grupp som ligger bakom, och mycket riktigt. Efter ett par inlägg lästa i tråden bestämde jag mig för att det var dags att besöka Flashback (där jag för övrigt läser väldigt mycket). Slås av en stor tråd "Vuxna Förbannade Hackare", som på ett par dagar fått säkert långt över 1000 inlägg! Nu kan jag säga att jag vet hur det mesta gick till, eller altså inte med själva hackningen men runt den och godiset som dom som hackade sidan har lagt upp har jag granskat och haft kul över. Tror aldrig jag läst en så lång forumstråd (och trådar om dessa hackningar) någonsin, och det har bjudits på både skratt och allvar i den. Personligen om jag nu har fattat allting rätt så tycker jag det VFH har gjort är rätt bra! Massmedier som TV och Tidningar, Aftonbladet i detta fallet då, vrider och vänder på nyheter för att locka fler läsare. Vem här börjar INTE bli trött på "NAKENCHOCKEN!" eller liknande rubriker som står i fet stil endera över deras hemsida eller i papperstidningen. Dessutom att dom formulerar så grovt dom kan för att få mindre saker att verka enromt stora, eller har 6 sidor om Britney Spears medans 50 stycken blev mördade av en självmordsbombare i Irak igår, t.ex. Det är dags att massmedierna inte får oss att leva i blindo i ett sammhälla uppmålade av dom för att dra in pengar.

Det är bra att några vågar gå ut och ta till radikala åtgärder för att visa vart skåpet ska stå. Jag hoppas bara att dom kommer fortsätta hacka för en anledning och inte börja hacka bara för att det ska hackas. Eller att dom börjar hacka som SOS och banker med mera, det är sådant som kan skada ett helt land mer än att hacka AB. Men så länge de behåller sitt budskap så, go Vuxna Förbannade Hackare! Som det ser ut just nu i deras statistik så är det TV3 och Aftonbladet som hackats 2 gånger. Om ni är intresserad av att läsa mer om detta så har ni mycket intresant på: http://www.flashback.info/forumdisplay.php?f=16 denna forumavdelning på Flashback Forumet.

Tillbaka till min vardag då. Har fortfarande inte hänt så mycket senaste tiden men, känns skönt att bara få, vara också. Eller en sak med att bara få vara är att jag är grymt sugen på … att duscha! Japp ni läste rätt, igår precis på morgonen när jag skulle duscha, hade varmvattenberedaren dött och bara iskallt vatten direkt från underjorden rann ur kranen. Kul, verkligen. Det är sånna saker som fögyller dagen, när man ska tvingas gå runt och känna sig allmänt ofräsch och ha .. flottiga håret  Haha. Så är inne på dag 2 utan dusch nu, men förhoppningsvis om ett par timmar är varmvattnet tillbaka i kranen igen, då vi har satt in en helt ny beredare, så får väl hoppas på att den fungerar nu bara, annars blir jag tokig …

Sen igår så bestämde jag .. och kanske lite Sofia också då, att hon ska komma hit igen på Måndag, saknar henne över allt, hon är den mest underbara människa jag träffat. Ska börja räkna timmarna eller nått, T MINUS 48 H 44 MIN 22 SEC eller nått haha ;)

Men nu ska jag fixa med lite annat, ha det så bra alla läsare så hörs vi snart igen!<3

Tycker bilden passar till hackersarna!

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.