0

Ubuntu

Hej!

Usch vilken kyla det är ute! Håller i sig gör den också utan att se ut att släppa taget på ännu ett bra tag.

Fick lite tid över, så kollade lite på nya Ubuntu. Är absolut ingen anhängare av Linux i vanliga fall, tycker att det mesta fungerar bättre i Windows. Vilket jag även kan konstatera nu när jag skriver detta från en fräsch installation av Ubuntu. Jag menar bara att ta hem något så enkelt som Spotify och installera, kräver koder hit och dit. Nej usch.

Men det har faktiskt sina fördelar också. Märker en stor skillnad i prestanda på min laptop vid arbete, som jag faktiskt har den till i första hand. Dessutom måste jag säga att de fyra olika arbetsytorna man kan använda sig av, är riktigt praktiska och gör att man kan dela upp arbetet väldigt smidigt och ändå ha bra plats för mailprogram etc öppet. Något som borde dyka upp i Windows framöver tycker jag, även om det självfallet finns tredjepartprogram för Windows som gör detta också.

Förresten angående Spotify haha, så tröttnade jag tillslut och installerade Wine och installerade Windows-versionen av programmet tillslut. Ett tips för er andra om ni är lika gröna på Linux som jag är.

Vad jag måste ge Ubuntu lite creds för är att man snabbare kommer igång efter en nyinstallation än med Windows. det mesta finns redan inlagt som man behöver, om man använder datorn som arbetsdator iaf. Dessutom följer Firefox och hela köret med.

Nu ska jag förbereda mig inför dagens seminarium och de demokratiska bristerna i EU. Är mera intressant än det låter i alla fall haha.

Ha det bra!

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.