0

Trött på Aftonbladet och dylikt

Hej!

Jag har en längre tid vart extremt skeptisk mot Aftonbladet och deras nyhetsrapporteringar. Men har trots detta  i alla fall följt webbdelen, för att kanske, förhoppningsvis se en förbättring. Men nu är jag trött, trött på rubriker som inte kan beskrivas med ett annat ord än barnsliga sådana. Rubriker för att locka ett par extra klick och läsningar, rubriker som överdriver eller är extremt missvisande. Eller artiklar som helt saknar källor och efterforskningar. Jag tänker bland annat på rubrikerna häromdagen som handlade om att kall fusion lyckats. Det tar inte många sekunder att ta reda på vilka som säger sig gjort detta genombrott och deras tidigare ”bedrifter”, för att genast bli ytterst skeptisk. Det är skrattretande att en tidning som Aftonbladet har 2,5 miljoner läsare dagligen.

Personligen kommer jag helt att övergå till andra nyhetskällor från och med nu. Såsom att bland annat DN och Svenska Dagbladet som jag följt under ett par års tid och är mycket mera nöjd med. Jag säger inte att DN och SvD är bättre på alla punkter, eller är ett föredöme för hela journalistvärlden direkt, men tycker att de har bra mycket bättre förmedling av riktiga nyheter än tidningar som Aftonbladet och Expressen har. För att inte tala om tidningar i andra länder, som jag föredrar framför våra egna. Dessutom utan att nämna några namn, så finns det ett par riktigt bra uppstickare inom nyhetsvärlden i Sverige, som jag hoppas blir alltmera etablerade framöver.

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.