0

Tisdagens debatt Obama vs Romney

Läser idag i DN (http://www.dn.se/nyheter/varlden/aggressiv-obama-utlovas-pa-tisdag) om att Obama lovar att köra en aggressivare och mera offensiv stil på tisdagens debatt. Jag håller helt med om att det är vad som krävs, satt själv uppe och följde den första debatten, där Obama gav ett mycket blekt intryck. I mångt och mycket tror jag det handlar om att man byggt upp litet för stora förhoppningar också kring debatterna, presidenten har i mångt och mycket briljerat i olika tal och framföranden de senaste åren. Men skillnaden mellan ett tal och en debatt av denna storlek och typ är ändock stor.

Men problemet låg inte bara i det heller, Romney presterade helt enkelt enormt bra i första debatten. Jag skulle säga att presidenten ofta gav korrekta och raka svar på det Romney kastade mot honom – inget fel där alls. Men det var själva sättet han framförde svaren på som gjorde hans insats så blek, han kändes inte riktigt närvarande, stammade och hade inte det driv vi är vana att se honom ha. Eller det driv han för 4 år sedan hade i debatterna mot McCain.

Det är den glöden jag hoppas vi får se nu på tisdag igen. Valdagen närmar sig med stormsteg och om Obama lyckas bra på tisdag i kombination med Bidens totala sopande av mattan med Ryan, ser framtiden ljus ut för demokraterna inför november.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.