0

The Kings Speech

Hej!

Igår passade jag och Sofia på att gå och se The Kings Speech. Blev riktigt sugen på att se den efter Oscarsgalan och nog levde den upp till förväntningarna allt! Filmen är baserad då på den verkliga berättelsen om Kung George VI av Storbritannien, som lider av stora problem med sitt stammande. Efter att ha försökt det mesta för att råda bot på den med misslyckats, så möter han Lionel Logue, en australiensisk talterapeut. Filmen cirkulerar sedan kring de framsteg som sker, livet kring hovet, hans äldre bror som övertar tronen efter George V, men sedan abdikerar, samt inledningen av andra världskriget. En stor och väldigt bra berättelse.

Dessutom så är den ett avbrott från alla filmer som spottats ut senaste tiden utan vare sig en engagerande och bra berättelse, eller riktigt bra skådespelarinsatser.

Jag rekommenderar den verkligen, så har du möjlighet att se den, så gå och se den på bio direkt!

The Kings Speech

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.