1

Sverige ett land att vara stolt över – Rättelse, var stolt över

Godkväll på er!

Det var sedevanligt ett tag sedan nu. Men jag lever och mår fint, färemot så läste jag just en artikel som jag blev relativt upprörd över. Ingen kan ju ha undgått stormen om FRA, sedan om IPRED. Men jag blev ärligt talat chockad när jag såg att redan nu är det dags för nästa, en lag som i principen innebär att det du skriver nu kan kommas att användas i en eventuell rättegång mot dig.

För att gå in lite mer på vad lagen innebär då. Den är på direktiv av EU planerad att genomföras och införas till den 1 Mars 2009, saken är den att det kommer inte att hända nu p.g.a. Förseningar med mera, vilket vi inte lider av direkt. Den innebär att om du ringer ett nummer, sms:ar, mailar, söker på internet, skriver på internet, ja vad det nu än är, digital trafik kommer att lagras i en enorm databas. Denna ska sedan Staten, betydande Polisen och SÄPO ha full tillgång till.

Det är ju helt sjukt vad som håller på att hända med Sverige! Sverige ska vara en förebild för frihet, jämställdhet, ingen invandrarfientlighet (fast det dock tyvärr finns sådan ännu, yttrandefrihet, och integritetsskydd. Det sistnämnda är det som allmer försvinner. Du blir mer och mer övervakad av "storebror" och allt du gör kan kommas att användas om du skulle hamna i en rättslig tvist, eller vad det nu är. Det som skrämmer mig mest är att det även kan komma att missbrukas, jag menar, om databasen sedan kommer ligga med en publik uppkoppling mot internet, säkerhetsexperter finns det, men alltid någon hacker som är ännu bättre.

Nej en diktatur och ett övervakningssammhälle där storebror alltid ser dig är vad vårt land håller på att bli, och det man tidigare vart stolt över, finns inte längre. Inte har folk vett eller mål i mun att stå upp mot det här heller, det läggs på oss unga som inte har rösträtt endå, eller som röstas ned av de med mer inflytande eller makt. För så är det, det här är en lag som kommer att träda i kraft utan en folkomröstning, precis som FRA och som IPRED. Ursäkta det ovårdade språket med, jävla moderater och jävla messamhälle vi har blivit. Vi behöver stå upp mot regeringen och makten och visa att dom inte kan göra precis hur dom vill, vi måste samlas och tillsammans kämpa för att i alla fall få en folkomröstning, eller få sans nog att återinrätta socialdemokraterna i regeringen som inte är lika sjuka i huvudet i alla fall. Jag vill omedelbart poängtera en viktig sak. Nej det är inte fel på moderater på det sättet, jag har INGET emot moderata ungdomsförbundet t.ex. Varför? därför att dom har nått i huvudet, och dom står för sina åsikter. Men de moderater som styr vårt land är inget mer än en samling trötta gamla gubbar som funderar ut nya vägar att göra den rike rikare, eller se till att få mer kontroll över samhället. Vart tog demokratin vägen?

För vissa kanske jag låter föråldrad i mitt tankesätt, men det är jag inte. Jag ser mig själv abra som att jag vill ha rättvisa, att vi ska visa att det är en demokrati vi lever i och att ge folket RÄTTEN att rösta om sådana här viktiga lagar som ska prägla hur vi ska leva våra liv eller våra barn, leva med integritet, eller leva med att man i en databas kan se vad du skrev till din flickvän den 9 December 22:14 2008, skickat från 070 – xxxxxxx … det är helt sanslöst sjukt bara.

Jag kommer alla gånger att lämna Sverige om vi fortsätter i den bana vi gör nu, vi är påväg mot något liknande Kina om jag får säga det, fattas bara att Google Sverige, börjar bestämma vad vi får och inte får besöka. Vänta nu det glömde jag. Det gör dom redan, barnporren är helt blockerad i Sverige och det du möts av om du skulle hitta en sådan och försöka komma in är en varning från Polisen. Haha jag måste medge att jag driver lite med dig som läser nu, nej jag är inte för barnporr, utan ville dra detta som ett exempel, det är FRUKTANSVÄRT bra att dom har utvecklat detta systemet och helt sjukt att vissa ens håller på med barnporr, väldigt bra såväl från polisen som sökmotorer osv, och det är sådant här som tid och fokus skulle läggas på istället, att se till att få bort sånhär skit rent ut sagt från internet, inte att ta reda på vad Sven Svensson skrev till Markus Eriksson den 20 … ja ni förstår.

Sverige står inte under hot för invasion från Ryssland, inte heller Norge, de förr fruktade Danskarna, Tyskarna har förmodligen inga planer på det, och inte USA heller då vi inte äger olja ;). Vi står dessutom under skydd av Europeiska Unionen om något sådant skulle inträffa. Vad är det då vi är så rädda för? Så rädda att vi måste övervaka alla våra 9 miljoner invånare?

Upp till kamp säger jag bara! Låt oss få tillbaka det Sverige vi en gång hade som vision, ett fritt land, utan rasism, utan skillnad mellan könen och med de rättigheter man bör ha som individ!

Tack för mig!

Vår stolta Svenska flagga!

Mvh Robert Roos

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.