0

Surface från Microsoft

Jag kan nog erkänna mig gilla Microsoft och vad de gör en hel del. Inte på ett fanboy ”de kan aldrig göra fel” sätt, men att jag helt enkelt allt som oftast tycker att den mjukvara de släpper är tilltalande och fungerar bra (Office, Windows, Visual Studio, .NET osv). Självfallet har jag i och med det också i huvudsak använt mig utav Microsofts tekniker när det kommit till kodning, ASP och .NET. I ärlighetens namn är det tröttsamt med allt fanboy hat mot företag överlag, de flesta släpper något bra då och då – vissa oftare än andra.

Men det var inte det jag skulle glida in på i detta inlägg, utan snarare just den nya produkten ”Surface” från Microsoft. Min första tanke när jag såg den var att Microsoft skulle släppa en laptop med touchscreen – sedan insåg jag att denna produkt tydligen inte alls skulle benämnas som en laptop, utan en tablet. Det är vare sig design eller själva hårdvaran i sig jag inte gillar, bådadera verkar vara riktigt bra – det jag inte gillar är dock att man gjort en ranglig laptop helt enkelt. En tablet i min värld, sträcker sig maximalt till vad Transformer Prime plattorna är, efter det blir det inget annat än en laptop med touchscreen. Samma sak gäller för denna Surface från Microsoft.

Jag hade mycket hellre sett ett litet stabilare tangentbord som satt kopplat till skärmen och kunde hålla denna uppe utan stativ, men men möjlighet att deaktivera tangentbordet och fälla det på baksidan. Sedan benämna det för vad det är, en laptop med touchscreen och Windows 8.

Har jag missat något enormt i min syn på denna produkt eller håller ni med?

Microsoft Surface

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone