0

Surface från Microsoft

Jag kan nog erkänna mig gilla Microsoft och vad de gör en hel del. Inte på ett fanboy ”de kan aldrig göra fel” sätt, men att jag helt enkelt allt som oftast tycker att den mjukvara de släpper är tilltalande och fungerar bra (Office, Windows, Visual Studio, .NET osv). Självfallet har jag i och med det också i huvudsak använt mig utav Microsofts tekniker när det kommit till kodning, ASP och .NET. I ärlighetens namn är det tröttsamt med allt fanboy hat mot företag överlag, de flesta släpper något bra då och då – vissa oftare än andra.

Men det var inte det jag skulle glida in på i detta inlägg, utan snarare just den nya produkten ”Surface” från Microsoft. Min första tanke när jag såg den var att Microsoft skulle släppa en laptop med touchscreen – sedan insåg jag att denna produkt tydligen inte alls skulle benämnas som en laptop, utan en tablet. Det är vare sig design eller själva hårdvaran i sig jag inte gillar, bådadera verkar vara riktigt bra – det jag inte gillar är dock att man gjort en ranglig laptop helt enkelt. En tablet i min värld, sträcker sig maximalt till vad Transformer Prime plattorna är, efter det blir det inget annat än en laptop med touchscreen. Samma sak gäller för denna Surface från Microsoft.

Jag hade mycket hellre sett ett litet stabilare tangentbord som satt kopplat till skärmen och kunde hålla denna uppe utan stativ, men men möjlighet att deaktivera tangentbordet och fälla det på baksidan. Sedan benämna det för vad det är, en laptop med touchscreen och Windows 8.

Har jag missat något enormt i min syn på denna produkt eller håller ni med?

Microsoft Surface

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.