0

Stefan Löfven – Ny partiledare för Socialdemokraterna

Den nye partiledaren för Socialdemokraterna är nu utsedd, Stefan Löfven.

Personligen är det ingen jag har så stor koll på, lite av en doldis i och med att han inte sitter i riksdagen ens. Doldis kanske är fel ord dock då han fram till nu suttit som fackledare för IF Metall, men tror min poäng når fram trots allt. Jag vet inte hur strategiskt detta egentligen är, i mina ögon hade det bästa vart att rensa ur VU helt och efter det välja en ny partiordförande. Nu känns det som att det kan bli lite samma samma igen, även om Löfven kanske har större förutsättningar för att klara sig än vad Juholt någonsin hade.

Tänker dock fortfarande påpeka att jag till slutet hade fullt förtroende för Juholt och tycker att utgången för honom var olycklig – mestadels tack vare medias lynchning av honom.

Självfallet kommer jag att återkomma kring Stefan Löfven, men nu ska jag till att börja med sätta mig in i vad han tycker och står för efter det får vi se vad han går för.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.