0

Spotify – Störst i världen

Läser idag på SvD (http://blog.svd.se/webbochteknik/2011/03/08/spotify-ar-storst-i-varlden/) att Spotify nu är världens största streamningtjänst, med ca 750 000 betalande användare (jag är en av dem). Vilket jag tycker är riktigt roligt. Inte minst med tanke på att det är ett svenskt företag som jobbat sig upp så snabbt och så starkt, men också för att det bör stabilisera hela tjänsten, på så sätt att den inte plötsligt bara bör försvinna.

Spotify är ju riktigt bra och när man tänker tillbaka på hur det var förut, så kan man nästan inte förstå hur det gick att vara utan tjänsten. Det är så extremt smidigt att ha sitt konto, där man sedan vilken dator man än är på, logga in, och ha sina spellistor och musik där. Samma gäller för oss som är betalande användare också som vill ha musiken i mobilen. Bara att ta hem applikationen och börja lyssna.

Anledningen till Spotify:s stora expansion och framgång, tror jag ligger i bland annat ovan nämnda funktion. Men också för att det är den första tjänsten som blandar det, med ett rimligt pris också. För 99:- kr i månaden så får man tillgång till allting och kan lyssna hur mycket man vill. Har man inte pengar till det, eller helt enkelt nöjer sig med grundfunktionerna och lite sämre ljud + reklam, så finns det ju också ett gratisalternativ, vilket är toppen.

Dessutom så tror jag också att detta bidrar till att minska piratkopieringen. I mångt och mycket så tror jag att när det gäller musik har mycket av nedladdningen skett för att det är så osmidigt, för att inte tala om dyrt att köpa låt för låt, platta för platta. Nu kan man istället lyssna på allt man vill för priset av en skiva i månaden. Det är lite framtiden för film och musikindustrin att jobba på detta sätt, och det syns också att alltfler börjar ställa in sig på att streamingtjänster är framtiden. Är kund vid Viaplay också, som är riktigt smidigt. Kan se sport, tv och film vart jag än är i såväl TV som dator och mobil. Perfekt nu till slutspelen i hockey också.

Jag hoppas att Spotify fortsätter att växa stort, jag kommer fortsätta att vara kund där. Kan också passa på att tipsa om http://www.kvittrande.se/ som har en tävling (http://www.kvittrande.se/SpotifyTavling/), där man kan vinna Spotify Premium i en månad. Perfekt för den som vill pröva på alla funktioner det ger.

Ha en fortsatt bra dag!

Spotify

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.