5

Självmordsbombare i Stockholm

Hej!

Jag tror ingen kan ha undgått senaste dagarnas tumult i media angående bomberna i Stockholm. En självmordsbombare som först sprängde sin bil, för att sedan spränga sig själv. Som tur var så måste något gått lite fel när han skulle spränga sig själv, tydligen ska bara en rörbomb av de sex han ska ha haft på sig, gått av. Kanske gick den av lite för tidigt av misstag? Kanske var hans mål att spränga sig själv kring många fler och orsaka flera dödsfall än hans egna? Hursomhelst är det en riktigt antidemokratisk sjuk handling som kommer att skaka Sverige en tid framöver. För detta betyder att nu har vi gått in i fasen där självmordsbombare även finns inom våra egna landsgränser.

Jag noterade också att Aftonbladet var snabba med att publicera en intervju med Islamska Förbundets ledare, där han fördömde attacken och berättade om hur det inte hade något med Islam att göra. Men grattis PK-medierna, det tror jag att vi själva kan klura ut också. Det är inte det allt handlar om heller, utan det finns långt större och djupare problem som växer i vårt samhälle än att se till vilken religion någon tillhör. Problemet är de extremister som använder den för att, ja i det närmsta hjärntvätta någon att verkligen tro på en bunt oskulder i himlen efter att ha sprängt sig själv i Allahs namn. Och dessa extremister existerar inom alla religioner i princip, om än i annan form. Vi får inte glömma att vi har en hel del former av kollektivt hjärntvättande inom den kristna delen också.

Poängen är att jag blir förbannad då på att den politiskt korrekta median ska gå ut med detta, som sagt det är irrelevant.

Jag hoppas nu att vi slipper fler bombningar i landet under jul (och även därefter såklart) så att vi kan få en bättre avslutning på den, än början.

God jul.

Självmordsbombaren Taimour

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.