0

Sabaton – Heroes

Sabaton har idag släppt sin nya platta ”Heroes” på Spotify. Ett band jag följt sedan barnsben och som för ett par år sedan släppte sin bästa platta hittills ”Carolus Rex”. Givetvis har förväntningarna vart rätt höga inför även denna platta, om än snäppet mindre än vanligt- kanske beror det på den enorma konkurrensen från andra artister och deras fenomenala album detta år.

I alla fall, plattan är nu ute och efter en första genomlyssning så tycker jag att den är helt okej. Spår som Inmate 2859, To Hell and Back, Smoking Snakes, Hearts of Iron med flera är riktigt bra. Men rakt igenom ligger skivan som förväntat en bra bit efter hur bra Carolus Rex var. Litet utav en orättvis jämförelse också kanske, då deras upplägg och tanke skiljer sig åt. Där Carolus Rex mera fokuserade på en sammanhållen berättelse om Karl XII uppgång och fall, fokuserar Heroes som namnet antyder, på en rad olika personligheter. Sammanhållningen blir således mindre- men jag tror också att det kan vara en skiva som växer på en allteftersom.

Som alltid tror jag även att skivan kommer att göra sig riktigt bra live, där Sabaton för övrigt alltid gör sig som bäst.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.