0

Politisk koma

Hej!

Ja rubriken tycker jag faktiskt sammanfattar läget just nu. Jag vet inte riktigt vad som hände där efter valet, men luften gick lite ur en. Att Socialdemokraterna förmodligen inte skulle vinna, ja det kunde man som realist förutse redan innan valnatten. Men att de skulle göra ett sådant katastrofalt val, det var otippat.

Jag tror inte bara detta har att göra med Mona Sahlin dock, som press och media vill få det att se ut. Visserligen håller jag med i kritiken SSU lagt och jag tycker även personligen att Mona gjorde rätt i att kliva av. Men det bör även en hel bunt andra politiker göra, eller ställa sina platser till förfogande. Det behövs en utveckling av politiken, vilket känns som onödigt komplicerat och som en långdragen process, om varje gammal sosse ska sitta kvar på sin post. Nytt blod måste in, flera unga måste in och nya idéer måste släppas fram.

Dessutom måste vi börja arbeta med den politiska korrektheten som råder i såväl Socialdemokraterna som resten av landets olika partier. Vi kan inte i dagens moderna samhälle, ha helt tabubelagda frågor, vi måste ta upp detta till debatt. För det är folkets vilja och är det inte det som politikerna ska representera i grund och botten?

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.