1

Podcasts att spana in

Jag har lyssnat på podcasts i många år nu, förmodligen innan de ens började kallas för podcasts. Det är ett helt perfekt sätt att hinna ta in nyheter, information eller skratta åt samtidigt som man håller på med något annat, eller ligger och väntar på att sömnen skall infinna sig. Det är det perfekta komplementet till böcker och tidningar med andra ord.

För er som inte vet vad en podcast är, så kan man säga att det helt enkelt är ett förinspelat radioprogram man kan ladda hem och spela upp i sin smartphone, dator eller annan mediespelare när det passar en själv. Jag som använder mig utav Androidbaserade enheter kan varmt rekommendera applikationen Podkicker som är snabb, enkel och helt perfekt att organisera och lyssna på sina podcasts med.

Jag har massor av prenumerationer på Podcasts, men tänkte tipsa om ett par populära som de flesta nog skulle kunna hitta något i att gilla. Tänker som så att jag kommer att uppdatera det här inlägget allteftersom så håll utkik efter uppdateringar och lämna gärna tips i kommentarsfältet.

Filip & Fredriks podcast

Kanske den mest kända podcasten och är lite utav den som satte podcasts på den svenska kartan. Upplägget är likt deras TV-program baserade på snabba dialoger, anekdoter, analyser och spaningar invävda i väldigt mycket humor. Podcasten finns på:
HemsidaiTunes – Spotify – RSS (för Podkicker mfl)

Alex & Sigges podcast

I mina ögon så har denna podcasten lite tagit över den tron Filip & Fredrik länge höll, som den största och mest underhållande. Men kanske främst också för att det är två människor man inte känner sedan tidigare i lika stor utsträckning genom TV. Sigge Eklund är för övrigt den som redigerat F&F:s podcast men är också webbentreprenör och författare. Alex Schulman känner nog många igen från sina bloggar och kanske böcker, båda pratar om livet som pappor, media, anekdoter, filosofi – det är likt F&F:s podcast mycket humor men även doser seriositet inblandat. Vilket ger podcasten lite mera bredd och gör den väldigt intressant att lyssna på. Podcasten finns på:
HemsidaiTunesSpotify – RSS

Crazy Town

En av de absolut roligaste poddarna därute, spelas in av Josefin Johansson och Kringlan Svensson kända från bland annat P3 och flertalet väldigt omtyckta humorprogram där. Podcasten handlar till stor del om händelser och upplevelser såväl under veckan som genom livet, en hel del människor inom media tas också upp och man ges en inblick i deras alkoholfyllda liv.
HemsidaiTunesRSS

Adam och Kompani

Adam Alsing känd från bland annat radio och ”Adam Live”, Daniel Breitholtz känd från bland annat ”Idol” och Carin Da Silva känd från ”Let’s Dance” och ”Adam Live” som alla tre tidigare medverkade i programmet ”Adam LIve” på TV3 har en podcast som likt ovanstående handlar om episoder ur veckan som har gått, funderingar, tankar och anekdoter – allt med mycket humor och är helt klart en av de bästa poddarna i Sverige just nu.
HemsidaiTunesRSS

SweClockers Podcast

Emil Åkered och Jonas Thörnqvist från Sweclockers podcast där nytt inom IT-världen tas upp och diskuteras, även spel och konsolspel tas då och då upp samt andra gadgets och teknikrelaterade nyheter av intresse. Detta varvas ofta med en gäst eller intervju, där såväl kända namn inom IT-världen intervjuas, eller representanter från kända IT-företag. En kvalitativ och intressant, samt rolig podcast för alla oss som är intresserade utav teknik och IT.
Hemsida – iTunes – RSS

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.