0

Ny termin

Kvällarna blir längre, solen orkar inte riktigt värma luften över jeans- och jackvarmt och fåglarna gör sig redo för varmare breddgrader. Det är höst återigen. Sommaren har såhär i backspegeln passerat förbi lika snabbt som alltid och så sakteligen kommer snart kvicksilvret få kämpa för att stanna över nollstrecket.

Vädermässigt har sommaren vart väldigt fin, något som verkligen behövdes i år kändes det som. Personligen dock kommer jag nog minnas den som relativt, förutom ett par ljusglimtar, problematisk, jobbig och ångestfylld. Hösten däremot ger ro och nya mål igen. Efter en längre tids ledighet känns det skönt att återgå till en vardag med långa nätter, plugg och tentaskrivande.

Jag har vart förkyld senaste veckan. Ni vet den där typen av förkylning som lamslår en helt. Man blir inkapabel till annat än att äta, sova, sova lite mera, vända dygnet, må dåligt, fråga ”varför jag”, be om eller hoppas på att det ska bli bättre. Men sedan när man närmar sig slutet av förkylningen, där man känner sig bättre, har överskottsenergi och orkar ta tag i allt igen ser en ljusning. Får hopp och vetskap om att man är på väg att bli frisk efter infektionen.

Där befinner jag mig i livet just nu.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.