0

Novembertankar

Har senaste tiden haft lite mera fokuserade inlägg här på bloggen, som för övrigt genom åren skiftat en hel del fram och tillbaka mellan just formellare och lättsammare inlägg. Jag tänkte nu att det var dags igen en period framöver, mestadels för att stoppa torkan på inlägg senaste tiden – att öppna upp för lite spontana tankar och funderingar igen.

Först och främst har ju valet i USA nu genomförts, det blev en riktig uppesittarkväll framför CNN och hann bli lite spännande ett tag till och med. Obama kammade dock hem segern tillslut, vilket var rätt väntat – men ändock inte 100% säkert. Givetvis underbart att Demokraterna med Obama i spetsen fått tilliten att styra USA i 4 år till, säga vad man vill om vad som hänt de föregående 4 åren. Obama ärvde ett sjunkande skepp och har utefter de förutsättningarna gjort vad han kunnat – vi får hoppas nu att han fortsätter att kämpa vidare och att man kan lyckas enas trots att Demokraterna inte äger huset eller det faktum att en majoritet av alla guvernörer är republikaner.

Annat, vad mera händer för tillfället?
Ja vi har en otroligt mild november till att börja med, är otroligt härligt att vakna till att solen skiner och temperaturen letat sig hela vägen upp till 10+.

Körkort har jag precis tagit också efter att ha skjutit upp det på tok för länge. Körde som privatist och har tränat med far åtskilliga mil. Läst en massa skräckhistorier om hur svårt det är att köra upp som privatist och en massa annat om hur det nästan ska vara omöjligt svårt att ta körkort hemma. Kan garantera att så är inte fallet, klarade både teori och uppkörningen på första försöket. Tror att allt som allt gick mitt körkort på runt 4000:- +- 1000:- – billigt med andra ord och kan rekommendera andra att köra privat också. Har man bara en handledare som kan trafikreglerna och köra bra själv är det inga problem, lyckligtvis kan min far detta.

Haft lite andra planer och funderingar senaste veckorna på framtiden också – skiftat från statsvetenskapen, psykologin och det till informatik som jag nu läst i snart ett halvår. Absolut det jag vill fortsätta med nu också, känns skönt att äntligen börja få en plan på allt och inte bara leva utefter det man trodde man ville med livet för ett par år sedan. Men återkommer förmodligen lite mera till de andra planerna utanför studierna mera framöver här, vi får se.

 

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.