0

Neverwinter

Har börjat spela gratisspelet Neverwinter så smått. Ett MMORPG baserat på Dungeons & Dragons v4: Wikipedia som hittills är riktigt roligt måste jag säga. Känns välgjort och genomarbetat, dessutom så befinner det sig bara i öppen beta just nu också – så mera content är att vänta, samt att finputsning av allt sker löpande. Vad jag gillar är att spelet har en rakare storyline man följer, med de sedvanliga sidouppdragen. Men de känns tillräckligt varierade och nya hela tiden för att hålla intresset uppe, till skillnad mot många andra statiska MMORPG-spel, där det hela tiden känns som man gör saker som vare sig spelar roll – eller helt enkelt är samma sak i olika skepnader hela tiden.

Spelet är som sagt helt gratis och går att ta hem på deras hemsida: http://nw.perfectworld.com/ givetvis så baseras även detta spelet på ett minitransaktionssystem för att köpa in-game content. Såvitt jag upplevt det hittills iaf (är lvl. 20) så är det inget jag behövt köpa överhuvudtaget. Utan det finns där mera som ett komplement om man vill köpa på sig lite saker i förtid, eller vara snäppet bättre (antar jag) än sina medspelare. Inte i PvP verkar dessa saker göra spelet obalanserat, så som sagt. För den som vill spela det helt gratis ska det inte vara några som helst problem.

En annan sak jag verkligen gillar är något de kallar ”The Foundry”. Vad detta innebär är att en av grundpelarna för oss som kört tidigare Neverwinterspel, även finns kvar i denna onlineversion. Alltså att spelare själva kan skapa uppdrag och utmaningar som andra sedan kan ta del av in-game. Det ger spelet en mycket större livslängd och det finns redan en bunt enormt kvalitativa uppdrag som är   som sagt, helt skapade av communityt.

Ett spel helt klart värt att spana in, om någon som läser här vill köra lite så lämna en kommentar bara så kan jag ge ut mitt in-game nick!

225482-neverwinterlarge

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.