2

Netflix lanseras i Sverige

Netflix gick idag ut med att de kommer att lansera sin tjänst i Sverige, Norge, Finland och Danmark innan årets slut (Källa). Mycket bra nyheter och ett nästa steg in mot välfungerande streamingtjänster även här i Norden. Kan vi hoppas i alla fall, det återstår fortfarande att se vilka avtal Netflix lyckas fixa. Förhoppningsvis så kommer deras befintliga utbud (US-versionen) att vara tillgängligt även för oss. Lanseras däremot en bantad tjänst med samma avtalsvillkor som Viaplay eller liknande, sjunker tyvärr intresset som en gråsten. Problemet med just tjänster som Viaplay idag är att det är till 90% skräp som erbjuds bara, personligen kan jag inte dra mig till minnes senaste gången jag ens såg en film eller serie på Viaplay – har det i princip endast för att få tillgång till Elitserien och NHL under vintern, F1 under sommaren.

Vad jag menar med att lanseringen av Netflix är ett steg mot mera välfungerande streamingtjänster i Norden är inte bara deras arkiv med serier och filmer utan också hur dessa kan levereras. Du kan t.ex. se en film direkt från din PC/MAC om du vill, men också från din Android/iOS-enhet, PS3, XBOX360, Boxee, Smart-TV, med mera. Du får en helt annan tillgänglighet än vad som erbjuds idag. Återigen låt mig jämföra med Viaplay där du erbjuds att se innehållet från din PC/MAC samt Android och iOS-enhet endast – dessutom där applikationerna för sistnämnda är så katastrofalt usla att de är i princip obrukbara. Tvärtemot Netflix applikation för t.ex. Android som är snabb, smidig, anpassad efter ICS/JB och erbjuder streaming i HD med undertexter – ja den gör i princip allt man kan göra på Netflix webbplats.

Håller tummarna för en lyckad lansering och att de fixar avtal som gör tjänsten värd att inneha!

Netflix Sverige

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone
  • Mattias

    Najs med Netflix.. Jag gillar iofs Headweb och Voddler också (även om jag förstått att netflix har bättre utbud vilket är välkommet) men använder dem inte för att jag inte pallar att koppla in datorn till teven varenda gång jag vill använda tjänsterna. Headweb funkar iofs till viss del i PS3-browsern men inte tillräckligt bra för att jag ska använda det mycket.

    Frågan är väl nu om vi kan vi hoppas på att PS3-appen för NetFlix dyker upp snart också, bara för att tjänsten lanseras?

  • Ja verkligen! Jag håller med, det blir alltid extra bökande med sladdar hela tiden om man använder sig av Headweb och Voddler, till viss del hjälper det att göra sin PS3:a till ett mediecenter – tyvärr har ju ingen svensk leverantör stöd för det ännu, så vad som streamas därigenom är ju ytterst begränsat.

    Det tror jag absolut! HBO är ju på full ingång nu också och drar med sig alla applikationer till tablets och mobiler samtidigt, så att Netflix inte skulle göra det känns osannolikt. Äntligen två bra alternativ som når hit!