0

Musiktjänsten Spotify – Ett steg i rätt riktning!

God kväll på er såhär i juletider!

Har flitigt börja använda mig av musiktjänsten Spotify. En riktigt trevlig och innovativ tjänst som har tagit ett steg i rätt riktning vad gäller musik på nätet. Spotify går ut på att du betalar, t.ex. 99:- kr i månaden, då får du lyssna på så mycket musik du bara orkar! Jag lovar att alla kommer att hitta någonting att lyssna på, då Spotify har kontrakt med de största musikföretagen i världen. Musiken är dock skyddad, vilket innebär att du behöver ladda hem ett specielt program efter du köpt en prenumeration (eller fått en gratis-invite). Detta programmet är rätt enkelt i nuläget, om jag inte minns fel är det i version 0,3 eller liknande, men det fyller sin funktion, och med sitt iTunesliknande utseende kommer det nog gå hem och kännas igen av de flesta.

Det är precis en sådan här sak som behövs på internet just nu, i en tid då det mesta handlar om piratkopiering, och hur de stora bolagen ska få kontroll på detta flöde av filer. Att erbjuda en såhär relativt billig tjänst, som gör att skivbolagen och artisterna får det de "behöver", tycker jag är fullt rimligt och som sagt, är jag redan en användare av denna tjänsten. Att tillägga dock är att jag är en gratisinvändare då jag hade turen att få en invite, om du är intresserad av att få en sådan, så kommer en tävling om 2 sådana att hållas på Roosweb.se inom kort!

Idag har jag inhandlat de sista juklapparna, i en rusch av människor som kastar sig över varandra för att få det de vill ha för "rea" priserna – så har jag lyckats kasta mig tillräckligt bra för att ha en bra uppställning av dessa klappar inför julafton, och kan nu luta mig tillbaka och bara invänta denna dag. Skönt!

Imorgon har jag och Sofia även ettårsdag, grattis på oss! Hon kommer hit runt ett och vi ska byta lite julklappar med varandra och mysa, helt sjukt vad tiden går snabbt, känns som det var igår vi satt på en Falubuss och åkte fram o tillbaka för att värma oss i kylan medans vi väntade på att klockan skulle slå 21 och bion börja.

God jul på er!

Spotify

Mvh Robert

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone