0

Mubarak och CSN

Fungerar lika bra båda två, typ.

Nejdå, CSN har jag egentligen ingenting emot. När det väl fungerar så gör det ju det rätt bra, de har strikta regler, men det är också bra. Det ska vara ett studiestöd för de som faktiskt studerar och inget annat. Däremot så måste jag rikta stor kritik mot de politiker som hela tiden inför nya system som leder till enormt långa byråkratiska processer innan man väl får pengarna. Ta mig som ett exempel. Där var det så att jag hade 2/4 kurser inrapporterade i december. Men som ni kanske vet måste man ha minst 3/4 inrapporterade (O ja de ska vara minst godkända då också såklart) innan man kan få studiestöd för nästa period. Hursomhelst har detta resulterat i att man fick en sista utbetalning den 23 december och jag har fortfarande inte fått någon ny. Det är alltså 16 dagar sedan den 25 januari nu då det skulle ha kommit. Detta till följd av att skolan inte hunnit med att rätta och skicka in de poäng jag klarat av.

Hursomhelst så ser det nu ut som att kurs 3/4 från förra året äntligen rapporterats in och att pengarna förhoppningsvis är på väg. Sen får vi väl se när även kurs 4 är rättad, men det spelar ingen stor roll egentligen, mera än att se vad man får för betyg i den.

I alla fall vidare till Egypten och Mubarak, så ser det ut som att han kanske äntligen är på väg att avgå nu och lämna över makten till militären (http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mubarak-tros-avga-i-kvall_5932665.svd). Får se vad han säger senare ikväll i sitt tal. Som jag vart inne på tidigare så vet man väl inte riktigt om det ens kommer att bli bättre. Om en idiot ersätts med en annan är det ju bara plus minus noll, förhoppningsvis kan ett demokratiskt val ske, utan att extremister tar sig in i ledande ställningar eller hela vägen upp till presidentposten.

CSN - Centrala studienämnden

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.