0

Libyen förstör oljekällor – nu kommer EU och USA att vakna

Hej!

Läser idag i SvD (http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/gaddafi-planerar-att-forstora-oljekallor_5962843.svd) att Gaddafi planerar att börja bränna och förstöra oljekällor. Det har ju vart extremt tyst från både EU-håll och från USA senaste tiden. Som mest har det var någon fördömning mot våldet i Libyen, men inte mycket mera. Samma från FN också för den delen. Det syns nu hur bra system som dessa egentligen fungerar i kriser. Jag säger inte att man så snabbt som möjligt ska bryta mot en stats suveränitet, men när det, som det ser ut nu iaf, är civila som börjar falla offer i större grad från landets egna militär. Är det inte bara så att andra länder bör ingripa, det är vår skyldighet.

I alla fall så tror jag nu att snart kommer både EU och USA att vakna iom att oljekällor börjar förstöras. De kommer att börja slåss om vem som är det stora helgonet som skall se till att bringa fred i landet (aka. ta kontroll över oljan). Jag hoppas att jag inte har rätt, men skulle långt ifrån bli förvånad om det är just vad som händer om ett par dagar.

Brinnande oljekälla

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.