0

Lämnar det fjärde slagfältet

Vad trött jag blir när datorn fryser och felmeddelandet ”Battlefield 4 has stopped working” dyker upp på skärmen. För fjärde gången, inom 15 minuter.

Det är en sak att ett spel har barnsjukdomar vid release, så som utvecklingshetsen ser ut idag och med tanke på spelens enorma omfattning är det inte ett dugg konstigt. Men när det är såpass illa att spelet 3-4 månader efter release, om möjligt är ännu buggigare – är det dags att tacka för sig och logga ut.

Det är ju inget nytt att ett Battlefieldspel vart drabbat av buggar, har kört ända sedan 1942 (spelet då, inte sen 1942) och det har alltid funnits något problem. Skillnaden har vart att mestadels har spelen gått att spela i alla fall och stora buggar och problem har relativt snabbt patchats bort. Men hur mycket jag än vill tycka om Battlefield 4 så är det bara att inse att det är ett trasigt spel som ingen patch på denna jord verkar kunna fixa.

En ny patch släpptes bara för ett par dagar sedan, denna skulle fixa till bland annat att spelet efter introduktionen av Mantle börjat dyka oftare igen – samt andra stabilitetsproblem. Vad patchen de facto gjort är att slå sönder 3-4 kartor, återintroducerat ”ljudbuggen” för att inte tala om, introducerat en systemfrysande bugg.

Från DICE håll sade man för en tid sedan att man lagt DLC:erna på is fram till att spelet fixats, häromdagen släppte man nyheten att DLC:erna nu är på väg ut. Således får man tolka DICE som att de nu anser spelet vara fixat. Jag håller dock inte med, inte någon annan heller i valfritt forum på nätet som diskuterar BF4.

Efter Bad Company 2 har man tappat greppet, förmodligen tack vare EA – släpper halvfärdiga spel och sen buntvis med DLC:er på det, samt Premium och gud vet vad. Trist vändning på en bra spelserie – känns som det är dags att lämna skeppet nu och inse att Battlefield = CoD med större kartor.

Ljuset i tunneln är Titanfall som ser ut att kunna bli riktigt bra – EA är distributör även där, men spelet ser betydligt mera stabilt ut än BF4 någonsin vart.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrEmail this to someone