0

King försöker stoppa Candy, Memory med mera

Det svenska spelföretaget King som ligger bakom bland annat Candy Crush Saga har senaste tiden uppmärksammats i mera negativ dager, då det framkommit att de påbörjat en hetsjakt mot andra spel som använder ord såsom Candy, Memory, Crush, Saga med mera i sina namn. Bland annat The Banner Saga, ett RPG som inte har någon som helst likhet med Candy Crush Saga har utsatts för attacker från King, som jag antar endera vill ha pengar för att de använder ordet Saga i sin titel – eller vill att de ska ändra namn helt.

Förkastligt beteende, hur kan man börja hoppa på andra för att de använder helt vanliga engelska ord i sina titlar, det har verkligen gått för långt om det skulle gå igenom att King får rätt i att exklusivt använda ord som Candy i speltitlar.

Ett uppror mot detta har startat från indieutvecklarhåll, Candy Jam: http://thecandyjam.com/ – Upproret går ut på att skapa spel som innehåller så många av dessa ord som bara möjligt, ett smart uppror tycker jag då det både drar uppmärksamhet samtidigt som det förlöjligar och synliggör just hur sjukt detta är.

Har själv över en kafferast slängt ihop ett ytterst spartanskt spel, ett memory, mest för att trolla lite: http://www.robertroos.se/CandyMemorySaga/ – Candy Memory Saga kallar jag det, enjoy haha!

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.