0

Jag har spelat Titanfall

Den stängda betan för Titanfall pågår för fullt för PC (XBOX One har öppen beta) och jag har hunnit testa det. Förväntningarna har vart rätt höga ända sedan E3 och av de timmar jag kört så måste jag säga att jag är riktigt imponerad hittills.

Grafiskt är spelet inte i närheten av Battlefield 4, spelmässigt dock i form av hur roligt det är och hur finputsad den gamla HL2-motorn är ges stor tumme upp.

Spelmässigt så är det lite svårt att jämföra med CoD och Battlefield, skulle jag rent krasst se till hur vapen känns, grafikstilen och känslan – så ligger Titanfall närmast CoD med en touch av Unreal/Quake. Med det sagt så är det här ett radikalt annorlunda spel, bara ta titanerna som ett exempel. Det känns roligt på riktigt när man åkallar ett titanfall, som helt enkelt är ett drop av en mech man kan hoppa in i och kontrollera på slagfältet.

Nivådesignen på de nivåer som finns tillgängliga i betan är även dem i storlek mera lik de man kanske sett i CoD eller Battlefield 3: Close Quarters. Det vill säga mindre och högintensiva, vilket verkar passa perfekt i det i övrigt höga tempot. Nivåerna ska sägas är inte förstörbara, vilket jag antar har sin anledning i just att de är rätt kompakta och att det rätt snabbt skulle bli kaotiskt när 12 titaner springer runt på kartan.

Roligaste spelläget är nog ”Attrition” som helt enkelt innebär att man skjuter på allt som inte tillhör ens eget lag. Återigen är det högt tempo och med väggspringandet och hoppandet i paritet med Quake 3. Ett annat intressant spelläge är ”Last Titan Standing”, som är rätt självförklarande. 2 lag, alla tilldelas en varsin titan, den som överlever längst vinner. Känns lite som en scen ur Transformers när man springer fram till en annan titan och påbörjar handgemäng med denne.

Buggar och stabilitet då? Ja i jämförelse med Battlefield 4 betan (och hur Battlefield 4 fungerar 3-4 månader efter release för den delen) känns det solitt. Har inte crashat eller upplevt en enda game-breaking bugg hittills, vilket givetvis bådar oerhört gott.

Största orosmomentet är faktiskt att just EA är distributör och hur man kommer sköta det. Bland annat så finns det ”kort” i spelet som ger olika boostar och förbättringar, dessa låses upp allteftersom – men jag antar att man även kan komma att kunna köpa dessa. Premium, DLC:er? Ja, jag antar att även det kommer att hagla in tack vare EA. Men det återstår att se, Titanfall i sig självt så som det kändes och upplevdes nu under betan är otvivelaktigt värt att köpa vid release den 13 mars!

Titanfall Beta

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.