0

Internationella relationer

Hej!

Har precis avslutat det första seminariet i denna kurs, internationella relationer. Handlade till stor del om en inledning till kriserna som präglat världen i modern historia, såsom kalla kriget. Riktigt intressant, om än så stort och omfattande (som vanligt) att man helst skulle vilja ha ett par månader, snarare än ett par dagar på sig inom varje del av kursen. I alla fall pratade vi om Georgienkrisen och Kubakrisen en hel del idag och hur man ser på dessa ur realismens synvinkel.

Känns enormt skönt att få en ledig eftermiddag nu, som ska avnjutas med lite god mat och kanske något annat att läsa än en kursbok, eventuellt, eventuellt lite datorspelande. Är ju inte som man vill gå ut idag ändå liksom haha.

Konstigt att det redan är den 16:onde också. December flyger som alltid senaste åren, bara förbi. Har knappt hunnit inse att det faktiskt är julmånaden ännu. Jag antar att det är ytterligare ett tecken på att barndomen är över, när man inte längre går och suktar och längtar efter julaftonen på samma sätt. Ska bli trevligt med ett par dagar ledigt där trots allt, att åka hem till familjen, äta julmat och se på Kalle Anka.

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.