1

Installera drivrutiner för X-Fi kort på Windows 8

Hej!

För oss som sitter med ljudkort från Creative är det ingen nyhet att det ofta är problem med drivrutiner och att de som tillhandahålls från Creatives sida ofta är om inte buggiga – så alltid försenade. I alla fall så finns det som tur är privatpersoner som tar tag i det hela, min favorit är Robert McClelland på http://www.hardwareheaven.com/pax-download-pci-x-fi-series/ som utvecklar hela paket med drivrutiner, och får allt att fungera så som egentligen Creative skulle fått det att fungera från första början. Dessutom modifierar han också ljudinställningarna för bästa möjliga ljud.

Dock i Release Preview versionen av Windows 8 fungerar inte ens dessa drivrutiner utan lite inställningar, som jag nu tänkte gå igenom. Börja med att ta hem de senaste drivrutinerna på ovan givna länk, packa upp och följ sedan dessa steg:

  1. Från Metrostartskärmen välj ”Settings”
  2. Klicka på ”Change PC settings”
  3. Klicka på ”General”
  4. Scrolla ned och klicka på ”Restart now” under ”Advanced startup”
  5. Klicka på ”Troubleshoot”
  6. Klicka på ”Advanced options”
  7. Klicka på ”Windows startup settings”
  8. Klicka på ”Restart”
  9. Tryck sedan ”7” för att avaktivera skyddet för osignerade drivrutiner (siffran 7 kan variera, se till att du väljer rätt alternativ här)
Windows 8 startas nu upp igen som vanligt, med skillnaden att du nu kan installera de osignerade drivrutinerna från PAX du tidigare tagit hem och packat upp. Kör installationspaketet och sedan så ska du ha ett fullt fungerade X-Fi kort på din Windows 8 installation.