0

HBO och Magine

Det verkar hända en hel del vad gäller streaming, för inte så längesedan bekräftade Netflix att de kommer till Sverige (http://www.robertroos.se/netflix-lanseras-i-sverige/). Kort därefter bekräftar även HBO att de kommer till Sverige fullt ut i oktober – det vill säga, tv-kanaler samt onlinestreamat innehåll där vi bland annat utlovats att kunna se nya avsnitt inom 48H efter sändning i USA. Givetvis låter det helt fantastiskt på en marknad som till stor del idag bara erbjuder svenska TV-serier och program – HBO dessutom som i min mening producerar och har producerat bland det bästa som gått på TV.

Idag så nås vi även om nyheter av att ett nytt svenskt alternativ dyker upp innan årets slut, Magine kallar de sig och skall enligt egen utsago bestå av personer som låg bakom filmtjänsten Voddler. Voddler som i och för sig i mitt tycke i mångt och mycket inte levde upp alls till hypen, kanske här tillslut kan göra en återkomst i ett nytt arbetslag och ge oss den TV-seriernas Spotify som så väl behövs här. Magine kommer dessutom likt Netflix och HBO erbjuda streaming direkt till din smartphone/surfplatta och TV utöver datorn – vilket känns rätt givet idag om man vill kunna konkurrera på alla fronter.

Man kan redan idag registrera sig på Magine för att få en chans att delta i en pågående beta (http://magine.com), jag hoppas verkligen att de får till det med avtalen nu också så att vi inte bara kommer att bjudas på exakt likadant innehåll som Viaplay el. liknande redan sitter på. Det vill säga, en majoritet av skräp.

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.