1

Framtidsångest

Åh inte igen haha.

Har åter lite ångest över vad man egentligen ska söka in på HT11, då jag bara läser kurser av rent intresse just nu och i framtiden förhoppningsvis lite meriterande. Endera ska jag satsa på att söka in på juristprogrammet, som börjar se ut som en alltmera osäker framtid. Behovet av jurister ser redan ut att börja mättas rejält på marknaden och jag kan ju bara tänka mig hur det kommer att se ut då om en 5 år när jag är färdigutbildad. Eller så ska jag satsa på något helt annat jag länge kollat på nu. Där det ser ut som att det faktiskt kommer att finnas en god arbetsmarknad (gör det redan idag), men med lägre lön som baksidan av det hela (om inget sker under utbildningstiden då, ser ju ut som att det är på väg att hända något i alla fall).

Det sekundära valet är också något jag tror passar mig väldigt bra egentligen, då mycket av det jag tycker och står för kopplas indirekt till det. Egentligen bör då även lön och liknande vara irrelevant haha, sett till min politiska ställning. Men så länge vi fortfarande befinner oss i ett kapitalistiskt system, lär man tyvärr använda sig av det också tills vidare …

Nej det är svårt det där och jag får väl helt enkelt fundera vidare!

Mvh Robert

Robert Roos

Mitt namn är Robert Roos, 22 år gammal från Dalarna numera bosatt i Glasgow, Skottland där jag arbetar och studerar informatik och datavetenskap. Politik och samhällsfrågor har alltid intresserat mig, och är något jag ofta kommer att beröra här på bloggen. Men jag är också väldigt teknikintresserad och kommer såklart även att ta upp och prata om detta, samt lite allmänt filosofera kring livet och allt däromkring. Är också medlem i SSU och Socialdemokrat. Jag tror på ett jämlikt och rättvist samhälle där alla ges samma chanser i livet och på likadana villkor vad gäller vård, utbildning och det sociala. Allt jag skriver här är dock mina egna åsikter och jag representerar inte nämnda förbund på något sätt.